Allround SUP board

Op zoek naar een allround SUP board om lekker mee op het water te peddelen? Stand Up Paddling is een watersport die ieder jaar blijft groeien in populariteit. Vandaar dat ook steeds meer mensen het gaan uitproberen.

Naarmate je wat vaker op een SUP hebt gestaan en je erachter bent gekomen dat het echt iets voor jou is, kun je overgaan tot de aanschaf van een eigen board. Wanneer je het board voornamelijk op een recreatieve manier gaat gebruiken, is een allround SUP board altijd een goede keuze.

Filtro

Mostrando 1–36 de 40 de Productos

Wat is een allround SUP board?

Bij het zoeken naar een SUP board krijg je al gauw te maken met verschillende types. Zo zijn er speciale SUP’s voor, lange afstanden, races en zelfs voor speciale activiteiten, zoals vissen. Passen deze activiteiten echter niet in jouw straatje? En wil je gewoon voor de fun gaan peddelen? Dan kan een allround SUP board uitkomst bieden.

Deze modellen zijn namelijk een tussenvorm van een wave SUP en een touring SUP. Zo is een allround SUP over het algemeen wat langer, waardoor je beter door het water heen glijdt. Het enige verschil met een tour SUP is dat de allround SUP over een rond-afgewerkte neus beschikt in plaats van een spitse neus. Hierdoor ervaar je een betere wendbaarheid.

Waar kun je een allround SUP voor gebruiken?

Een allround SUP board kun je voor verschillende activiteiten gebruiken. Houd er alleen wel rekening mee dat sommige allround boards meer de kant op neigen van een wave SUP, terwijl andere weer meer weg hebben van een tour SUP. Afhankelijk van jouw keuze kun je bepaalde activiteiten beoefenen met je board.

Kies je voor een allround SUP met de nadruk op touring? Dan kun je het board voor verschillende activiteiten gebruiken. Op het begin zal je vaak gewoon een beetje gaan peddelen op het water om de techniek te oefenen. Hier is het allround board dan ook zeer geschikt voor. Mocht je graag een keer een lange afstand willen afleggen? Dan is dat ook geen enkel probleem. Het is zelfs mogelijk om met dit type SUP board kleine golven te trotseren.

Heb jij jouw ogen laten vallen op een bredere allround SUP? Dan is dit het type dat meer wegheeft van een surf SUP. Dit type is namelijk wat korter en breder, en de breedte loopt ook wat verder door naar voren. Hierdoor wordt het iets zwaarder om snelheid te maken, maar je ervaart een veel betere wendbaarheid in het water. Vandaar dat dit model vaak gebruikt wordt op water met golfslag.

Voordelen

De allround SUP boards brengen veel voordelen met zich mee en worden daarom ook niet voor niets vaak boven andere types gekozen. Ze zorgen namelijk voor comfort tijdens jouw SUP avonturen, omdat ze:

  • Voor verschillende activiteiten ingezet kunnen worden;
  • Meestal opblaasbaar zijn, waardoor ze makkelijk zijn mee te nemen;
  • Uitermate geschikt zijn voor beginners;
  • Op veel verschillende locaties gebruikt kunnen worden.

Koop je allround SUP board bij Watersports4fun

Wil jij graag een allround SUP board kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk een breed assortiment aan verschillende type SUP boards in diverse modellen en designs. Zo heb jij als klant een ruime keuze en kun je er een kiezen die volledig aansluit op jouw eisen.

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen? Of vind je het lastig om een geschikt board te vinden? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op voor advies.

Naast advies op maat kun je bij ons ook rekenen op 30 dagen bedenktijd. Mochten het board en/of andere artikelen niet helemaal in de smaak vallen? Dan kun je deze binnen 30 dagen retourneren. Verder worden alle bestellingen boven de € 100,- gratis thuis bezorgd.

Meest gestelde vragen

Autor: Nicole Staartjens - <span style="color: #0090E4;">Experto en productos náuticos</span>
Auteur: Nicole Staartjens - Watersport product expert

Nicole Staartjens is een ervaren expert op het gebied van watersportartikelen, met een specialisatie in SUP-boards. Ze heeft gewerkt als productontwikkelaar voor gerenommeerde watersportmerken in Nederland voordat ze zich bij Watersports4fun voegde als productexpert.

Met haar scherp oog voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt, is Nicole altijd op de hoogte van de laatste technologieën en materialen die worden gebruikt in de productie van watersportartikelen.

Meer van Nicole