Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Wetsuits

(8 producten)

Watersport wordt leuker met een wetsuit, doordat je lichaam lekker warm blijft. Ben je op zoek naar een fullsuit die heel je lichaam bedekt, of juist naar een kort model zoals een shorty? Ook modellen met lange mouwen maar korte broekspijpen vind je in ons ruime aanbod. Daarnaast kies je uit verschillende diktes, waarmee je zowel 's zomers als 's winters je innerlijke waterrat naar buiten kunt brengen.

Of je nou van zwemmen, surfen of zeilen houdt, of juist wakeboarden of suppen leuk vindt, onze wetsuits zorgen voor warmte en draagcomfort. Zo kun jij ongestoord genieten van de sport! We hebben modellen van verschillende topmerken van hoge kwaliteit. We helpen je graag bij het vinden van de beste wetsuit!

Weergeven als

Wat is een wetsuit?

Een wetsuit is een pak dat je lichaam beschermt tegen kou en de eigen warmte vasthoudt. Door zo'n pak te dragen voorkom je onderkoeld te raken wanneer je voor langere tijd in koud water zit. Het is vooral bij watersporten daarom ook belangrijk om een goede wetsuit te gebruiken.

Wetsuits zijn gemaakt van neopreen, een materiaal dat weinig water opneemt en erg flexibel is. De pakken sluiten nauw aan op je lichaam, zodat er slechts een dun laagje water tussen je huid en het neopreen kan zitten. Dit dunne laagje wordt door je lichaamswarmte opgewarmd. Het water blijft daardoor als een warm laagje om je lichaam zitten. Een goede wetsuit sluit dus nauw aan op de huid en werkt isolerend.

Soorten wetsuits

Er zijn verschillende soorten wetsuits om uit te kiezen. Welke past het beste bij jou? Hieronder staan de verschillende modellen op een rij, gesorteerd van de koudste temperaturen naar de warmste temperaturen.

  1. Een drysuit is geschikt voor de koudste temperaturen, doordat deze een thermische isolatie biedt. Water komt het pak niet binnen, terwijl warmte erg goed vastgehouden wordt. Het is zelfs mogelijk om droge kleding onder de drysuit te dragen voor extra warmte.
  2. De steamer is een ander model dat ook geschikt is voor koudere temperaturen. De naden van steamers zijn dichtgetaped of -gelijmd, waardoor er een stuk minder water het pak binnenkomt. Dit maakt het model warmer dan de volgende 4 modellen.
  3. Het meest voorkomende model is een full body wetsuit. Dit model bedekt heel het lichaam en is van een dunner materiaal dan de steamer gemaakt. Voor gemiddelde temperaturen biedt dit model voldoende warmte en comfort.
  4. Een andere optie voor gemiddelde temperaturen is een overknee model, waarbij de benen tot net over de knie in het pak zitten. Dit model bedenkt wel heel de armen. Ze zijn vooral populair onder watersporten zoals wakeboarden en kitesurfen, waarbij je boots onder je wet suit draagt.
  5. Het tegenovergestelde van het overknee model is de shortarm: dit pak heeft lange pijpen die heel je benen bedekken, maar toch korte mouwen waardoor je armen veel bewegingsvrijheid hebben.
  6. Bij warme temperaturen is de shorty een goede optie. Dit model bedekt de benen tot net over de knie en de armen tot aan de ellebogen. Het is dus de wetsuit die het kleinste oppervlak van je lichaam bedekt.

Een wetsuit kopen betekent dus dat je een keuze maakt tussen deze verschillende soorten. In onze wetsuit winkel zijn allerlei wetsuits van hoge kwaliteit te vinden. Neem een kijkje in ons aanbod voor de mooiste modellen!

Welke dikte kan ik het beste kiezen?

Naast de soort wetsuit die je kiest, is ook de dikte van het pak belangrijk. Bij lage temperaturen wil je namelijk meer warmte vasthouden dan bij hoge temperaturen. Stem daarom de dikte van je waterpak af op de temperatuur van het water waarin je hem het meeste denkt te gaan gebruiken.

Wij verkopen de pakken in neopreen van 1 mm tot en met 6 mm dikte. De diktes van waterpakken worden aangegeven op de volgende manier: 3/2.

Het eerste getal gaat over de dikte bij je core (buik en rug). Dit is meestal wat dikker en ook het belangrijkste om goed warm te houden. Het tweede getal is de dikte van het neopreen bij je armen en benen. Dit is meestal wat dunner, zodat je nog genoeg bewegingsvrijheid hebt.

Pasvorm

De pasvorm van je wetsuit is ook belangrijk, dit moet namelijk aansluiten op je wensen. Let onder andere op de volgende onderdelen:

  • Wil je een frontzip of backzip? De plaats van de rits heeft invloed op hoe makkelijk je het pak aan- en uittrekt. Surfers kiezen vaak voor een rits aan de voorkant vanwege de extra bewegingsvrijheid en het gemak van het aan- en uittrekken. Wel zijn pakken met een rits aan de voorkant lastiger aan te trekken wanneer je zelf wat groter bent qua postuur.
  • Je hebt nog meer keuzes in ritsen: je kunt kiezen tussen een full zipper en een half zipper. De full zipper is langer en loopt over heel je ruggengraat. Het is een erg praktische oplossing, maar biedt wel de minste flexibiliteit. Een half zipper geeft je meer flexibiliteit doordat slechts de helft van je ruggengraat bedekt is met een rits. Helemaal geen fan van een rits? Ook daar is een oplossing voor: een zipperless model. Deze zijn wat lastiger aan- en uit te trekken, maar bieden je wel de meeste bewegingsvrijheid.
  • Zorg dat het pak strak aansluit op je lichaam. Dit is belangrijk voor het behouden van je lichaamstemperatuur. Zorg dat je de juiste maat kiest, een te grote wetsuit kopen betekent dat je het kouder krijgt dan dat nodig is, doordat je iets minder tegen de kou beschermd bent. Tegelijkertijd betekent een te strak wetsuit kopen dat je minder bewegingsvrijheid hebt.
  • Wil je graag flushing? Dit zijn kleine gaatjes, meestal bij je benen, waar water makkelijk het pak uit kan stromen. Dit is populair onder verschillende sporten, bijvoorbeeld bij kitesurfen.
  • Je kunt ook kiezen voor lining. Dit is een extra lining aan de binnenkant dat voor nog meer isolatie zorgt. Lining is vaak aanwezig in duurdere wetsuits, soms over heel het lichaam en soms alleen bij de borst.

Bekijk onze wetsuit winkel voor de beste exemplaren de eigenschappen die bij jouw situatie passen. De keuze is aan jou!

Materiaal: neopreen

Wetsuits worden gemaakt van neopreen, dit is een soort rubberen stof die ideaal is om in het water te gebruiken. In de neopreen kunnen kwaliteitsverschillen zitten: je hebt stretch neopreen en super stretch neopreen.

Tegenwoordig zijn de meeste modellen voor 30%, 60% of 100% gemaakt van super stretch neopreen. Er zijn twee soorten wetsuits met neopreen te onderscheiden, afhankelijk van de lining. De lining is laag stof die over het neopreen zit. De twee verschillende soorten zijn als volgt:

  • Single-lined neopreen: hier zit de lining aan de binnenkant van je pak, aan de buitenkant zit de rubberen laag neopreen. Het voordeel van de single-lined neopreen is dat de structuur dicht is en daardoor het pak warmer. Wel is het pak wat minder sterk en daardoor kwetsbaar. Wakeboarders, zeilers en waterskiërs kiezen dan ook vaak voor de volgende optie:
  • Double-lined neopreen: hier zit er zowel aan de binnenkant, als aan de buitenkant een extra laag stof over het neopreen heen. Het voordeel van deze soort is dus dat deze sterker en minder kwetsbaar is.

Extra tips voor een goede aankoop

Je wilt natuurlijk de beste wetsuit kopen voor jouw situatie. Daarom hebben we enkele extra tips op een rij gezet voor je, zodat jij makkelijker een goede keuze kunt maken.

  • Let bij de aankoop op de naden van het pak. Het liefste kies je een pak met gladde naden die vlak tegen de huid vallen. Naden met puntjes of scherpe randen kunnen schaafwondjes geven en gaan vaak minder lang mee. Het is lastig om een naad te repareren van een wet suit, daarom worden de naden van de beste modellen vaak extra versterkt. Kies bij de aankoop dus een wet suit met goede kwaliteit naden.
  • Controleer ook de kwaliteit van de rits. De positie van de rits (voor of achter) speelt natuurlijk mee, maar ook de kwaliteit van de rits is belangrijk. Een goede rits is zwaar en moet makkelijk op en neer te bewegen zijn. Tegelijkertijd zijn de naden rondom de rits ook belangrijk, het kan dus geen kwaad om te controleren of de naden hier ook sterk en glad zijn.
  • Wil je lange of korte mouwen in je wetsuit? Er zitten voordelen aan beide opties. Wanneer ook je armen bedekt zijn, blijf je iets beter drijven dan wanneer je een pak zonder mouwen draagt. Ook zijn lange mouwen natuurlijk wat warmer dan korte mouwen. De korte mouw kan toch een goede keuze zijn, vanwege de bewegingsvrijheid die je er van krijgt.
  • Ook de stijl is natuurlijk belangrijk. Je ziet er het liefste het beste uit in je waterpak. Dat komt goed uit! We hebben een ruim aanbod van wetsuits in allerlei modellen en kleuren. Zo wordt het makkelijk om een pak te vinden dat perfect bij je past.

Wat draag je onder een wetsuit?

Er zijn veel verschillende kledingstukken die je onder een wet suit kunt dragen. Het belangrijkste bij onderkleding is dat dit goed aansluit op je huid, zodat je geen onnodige wrijving veroorzaakt tussen je lichaam en het pak. We zetten de meest voorkomende keuzes voor onderkleding op een rij voor je:

  • Zwemkleding is ideaal voor dames om onder het pak te dragen. Zwemkleding geeft namelijk enige ondersteuning, maar bedekt ook slechts een klein deel van je lichaam waardoor er zo min mogelijk wrijving plaats vindt. Niet gek dus dat veel vrouwelijke watersporters hiervoor kiezen.
  • Ook boardies zijn een goede keuze voor kledingstukken onder het pak. Deze boardies zijn in korte en lange modellen verkrijgbaar, wij raden aan om korte modellen te dragen voor meer draagcomfort. De boardshorts zijn voor zowel mannen als vrouwen een goede optie, je ziet ze wel vaker bij mannen dan bij vrouwen. Zorg wel dat je de juiste maat kiest, alleen dan zitten de broekjes comfortabel onder het pak. Een te grote broek of een lang model heeft meer stof en kan daardoor eerder wrijving geven tussen jou en het pak. En te kleine broeken zitten natuurlijk ook niet lekker!
  • De strakke zwembroek is het alternatief voor een boardie. Ook deze zwembroeken zijn erg geschikt als onderkleding, doordat ze strak zitten en aanvoelen als een tweede huid. Dit betekent dat er weinig of geen wrijving voorkomt. Ook blijft het schuren van je benen erg beperkt.
  • Surfshirts zijn T-shirts gemaakt van speciaal materiaal waardoor ze erg geschikt zijn voor watersporten. Deze shirts zijn tegelijkertijd ook ontworpen om onder een pak te dragen. Als het water of de dag echt warm is, kun je er ook voor kiezen om een surfshirt in combinatie met een zwembroek te dragen in plaats van een wetsuit. Een surfshirt wordt ook wel een rashguard genoemd, en is verkrijgbaar met zowel lange als korte mouwen.
  • Je kunt ook kiezen voor normaal ondergoed als onderkleding. Let hier wel op het materiaal: dit moet geschikt zijn voor watersporten en ook enige stevigheid bieden. Katoenen ondergoed is een erg slecht idee: dit kan uit elkaar scheuren.

Zoals je ziet zijn er dus veel opties voor onderkleding. Kies onderkleding van stevig materiaal, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wetsuit accessoires

Wist je dat je ook accessoires kunt kopen om je wetsuit nog completer te maken? Lees hieronder enkele voorbeelden of bekijk direct alle accessoires in onze wetsuit winkel.

Hood

Een voorbeeld van een accessoire is een hood. Dit is een soort hoofddeksel die je hoofd ook warm houdt bij het sporten in water. Wetsuits bedekken nooit het hoofd, terwijl een onbedekt hoofd snel zorgt voor afkoeling van het hele lichaam. Een hood kan dus een oplossing zijn om nog meer warmte vast te houden.

Handschoenen

Je handen zijn nooit bedekt met een wetsuit. Toch kan dit soms wel handig zijn, vooral bij ijzig koude temperaturen. Het is namelijk nog een manier om zoveel mogelijk warmte vast te houden.

Rashguard

We hebben hem hierboven al kort genoemd, de rashguard is een surf T-shirt die je als vervanging van een wetsuit kunt dragen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op extreem hete dagen, aangezien je bovenlichaam zo toch beschermd wordt tegen verbranding. De rashguard kun je overigens ook onder je wetsuit dragen als onderkleding.

Laarzen of boots

Wist je dat je speciale boots kunt kopen om onder je wetsuit te dragen? Dit geeft je twee voordelen: het eerste voordeel gaat natuurlijk weer over de warmte, bedekte voeten blijven namelijk warmer dan blote voeten.

Het tweede voordeel gaat over bescherming van je zolen. Zo krijgt een rotsachtige of stekelige ondergrond geen kans om je voet kapot te maken. Wel zo fijn, dus! Als je kiest voor boots, raden we aan om boots met grip te kiezen wanneer ze bijvoorbeeld voor het surfen wilt gebruiken.

Wat is een wetsuit test?

Een wetsuit test is meestal een onderzoek waarbij verschillende wetsuits met elkaar vergeleken zijn. Dit gebeurt vaak door professionele watersporters, waardoor je een betrouwbare uitslag krijgt.

Houdt er rekening mee dat iedere sport andere eisen kan hebben aan een waterpak. Wanneer je een wetsuit test opzoekt, is het dus slim om er een te lezen die gaat over jouw specifieke watersport.

De beste wetsuit kopen bij watersports4fun.com

De beste wetsuit kopen, dat doe je natuurlijk in onze wetsuit winkel. In ons ruime aanbod vind je allerlei modellen en soorten, zodat je een pak kan kiezen dat precies bij je past. We bieden enkele voordelen aan onze klanten, zo zijn alle bestellingen gratis boven de €100,- en kun je tot wel 30 dagen nadenken over je aankoop met een geld terug garantie.

Twijfel je nog over de keuze of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, ons enthousiaste team staat klaar om je te helpen.

Meest gestelde vragen

Vergelijken /3

Aan het laden...