Hoeveel luchtdruk (bar) moet een SUP board hebben?

hoeveel luchtdruk in sup board

De meeste SUP boards moeten worden opgepompt tot maximaal 15 PSI of ca. 1 bar. Als je een SUP board wilt gebruiken, is het van belang om de juiste luchtdruk te gebruiken. De juiste luchtdruk hangt af van het type board dat je gebruikt en de omstandigheden waarin je het board gaat gebruiken. 

  • Voor allround boards, of boards die je gebruikt voor meerdere doeleinden, is een luchtdruk van 10-17 PSI (Pounds per Square Inch) aan te raden. 
  • Voor raceboards is de luchtdruk iets hoger, ongeveer 15-20 PSI. 
  • Voor boards die je gebruikt voor downwinders, of board waarmee je lange afstanden aflegt, is een luchtdruk van 20-25 PSI aan te raden. 

Het is belangrijk om de druk in je board regelmatig te controleren. 

  • Als je het board gebruikt in koud water, kan de druk van het board afnemen. 
  • Als je het board gebruikt in warm water, kan de druk van het board toenemen. 

Controleer daarom regelmatig de druk in je SUP board, zodat je er zeker van bent dat het board over de juiste luchtdruk beschikt en de veiligheid wordt gewaarborgd.

Het vinden van de juiste luchtdruk voor je SUP board

Als het sup board wordt gebruikt door een licht persoon, zoals een klein kind, dan mag de luchtdruk best wat lager zijn. De juiste luchtdruk staat bij ieder specifiek model aangegeven in de handleiding. Blijft je luchtdruk niet op peil? Het kan zijn dat je SUP board lek is.

Laatst geupdatet op 09/02/2023

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Geen Opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

sup board bedrukken
Nicole

SUP board bedrukken

Het laten bedrukken en personaliseren van een SUP board is een geweldige manier om het uiterlijk van je board aan te passen en het een

Meer lezen »
ontploft sup board
Nicole

SUP board ontploft

Het ongelukkige maar waarheid is dat, hoewel het heel onwaarschijnlijk is, het mogelijk is dat een stand-up paddleboard (SUP) kan ontploffen. Er bestaan verschillende theorieën

Meer lezen »

Waardering van onze klanten

Mooie goederen voor een goede prijs en goedkoopste in de regio.

"Service is super. Een probleem welke we hadden was super snel en naar tevredenheid opgelost. Bedankt en mogelijk tot snel voor een volgende sup."

Stephan, Eindhoven02-09-2022
HomeMenuAccount
Zoeken
De waardering van www.watersports4fun.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 99 reviews.