SUP board tracking

sup board tracking

Een goede SUP board tracking is essentieel voor een plezierige tocht op het water. Een niet gedegen tracking van je SUP board kost extra energie met een vermoeiende tocht als gevolg. In tegenstelling tot wat veel mensen denken gaat het hierbij niet om de technologie voor het volgen van je SUP board maar over de vaarrichting van het board.

Op deze pagina zullen we je alles vertellen over SUP board tracking en hoe je deze indien nodig kunt verbeteren.

Wat is tracking van een SUP board?

Een goede tracking van een SUP board houdt in dat je vaarrichting rechtuit gaat. Is de tracking niet in orde dan zal deze alle kanten op gaan met als resultaat een vermoeiende SUP tocht. 

Deze vermoeiende handelingen komen voort uit het feit dat je elke keer met je peddel van kant moet wisselen en bijsturen, iets wat je ook veel ziet bij beginnende suppers.

De vin(nen) onder het SUP board zorgen voor de juiste tracking, maar ook de vorm speelt een rol, houd hier dan ook rekening mee wanneer je een SUP board wil kopen. We gaan er hieronder dieper op in.

Wat zorgt voor een goede tracking van je SUP board?

De vorm en de vin van je SUP board zijn verantwoordelijk voor de tracking. Met name de vin is erg belangrijk. Dit zul je merken wanneer je deze, indien mogelijk, onder je board vandaan haalt. Probeer het maar eens uit, het plezier zal je snel vergaan.

Je zult constant van kant moeten wisselen en rechtdoor varen is vrijwel niet mogelijk. Goed voor je spieren, minder voor je uithoudingsvermogen. Voor een goede tracking van je SUP board zijn de vin(nen) essentieel, vergeet deze dan ook niet te monteren.

Lees ook: SUP boards met een zitje

Hoe maak ik de tracking van mijn SUP board recht?

Als je merkt dat je board meer heen en weer slingert in het water (en je vaker van kant moet wisselen dan je wilt), kun je dit grotendeels corrigeren door de positionering van de vin te veranderen.

Let op: het veranderen van de positie van de SUP board vin is niet bij ieder board mogelijk.
  • Lichtere rijders kunnen vaak prima rechtuit peddelen met slechts één middenvin. 
  • Zwaardere rijders vinden zichzelf soms meer heen en weer slingerend dan ze zouden willen. 

Om dit te verhelpen, raden we aan een paar zijvinnen toe te voegen om de middenvin aan te vullen en je board meer tractie te geven. 

Als je geen twee zijvinnen aan je board wilt toevoegen, kun je ook gewoon de middenvin vervangen door een grote roerachtige vin. Dit zal je ook helpen om in een rechte lijn te peddelen.

Is je probleem nog steeds niet verholpen? Het kan ook voorkomen dat je te maken hebt met een lek SUP board of te lage PSI, logischerwijs komt dit de vaarrichting niet ten goede.

Conclusie

Het recht vooruit gaan op je SUP board wordt ook wel tracking genoemd. Integendeel tot wat veel mensen denken heeft het niets te maken met het op afstand volgen van je board. Zorg dat je de juiste vinnen hebt gemonteerd en over de juiste vorm beschikt voor jouw wensen op het water. Daarbij zitten er ook verschillen tussen een hard en opblaasbaar SUP board

Hoe beter de tracking van je SUP board, hoe minder inspanning je hoeft te geven om vooruit te komen.

Laatst geupdatet op 03/02/2023

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Geen Opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

sup board bedrukken
Nicole

SUP board bedrukken

Het laten bedrukken en personaliseren van een SUP board is een geweldige manier om het uiterlijk van je board aan te passen en het een

Meer lezen »
ontploft sup board
Nicole

SUP board ontploft

Het ongelukkige maar waarheid is dat, hoewel het heel onwaarschijnlijk is, het mogelijk is dat een stand-up paddleboard (SUP) kan ontploffen. Er bestaan verschillende theorieën

Meer lezen »

Waardering van onze klanten

Mooie goederen voor een goede prijs en goedkoopste in de regio.

"Service is super. Een probleem welke we hadden was super snel en naar tevredenheid opgelost. Bedankt en mogelijk tot snel voor een volgende sup."

Stephan, Eindhoven02-09-2022
HomeMenuAccount
Zoeken
De waardering van www.watersports4fun.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 99 reviews.