Wat is een pivot turn?

wat is een pivot turn

Een pivot turn is een techniek gebruikt in stand-up paddling om een effectieve bocht te maken. Het wordt veel gebruikt op zee om zo snel mogelijk om te keren en golven te pakken. Deze techniek wordt ook vaak gebruikt tijdens SUP wedstrijden. Ga je een SUP board kopen? Dan is het handig om jezelf in te lezen over de verschillende technieken tijdens het suppen.

Voordelen pivot turn tijdens het suppen

  • Een pivot turn is een snelle en effectieve manier om een bocht te maken met een surf SUP board.
  • Het kan gebruikt worden om snel te keren en golven te pakken.
  • Het is een vereiste bij ISUP wedstrijden.
  • Het helpt om sneller en meer controle te krijgen bij het surfen.
  • Het vermindert de kans op letsel.

Hoe werkt de pivot turn?

De Pivot turn is een techniek waarmee je zo snel mogelijk een bocht kan maken. Het is een leuke techniek die vereist dat je goed je balans behoudt. Je moet vooral zorgen dat de punt van het board goed uit het water komt, zodat je om je as kan draaien. 

  1. Zet het meeste gewicht op de achterkant van het board, terwijl je één voet achterop in een surfhouding houdt. Dan komt je board automatisch omhoog. 
  2. Als je begint te peddelen terwijl de punt van je board omhoog staat, zul je merken dat je opeens veel sneller kunt draaien. Ideaal en een leuke ervaring en goed toepasbaar voor een allround of touring SUP board.

Moeilijkheidsgraad pivot turn

De moeilijkheidsgraad van een pivot turn hangt af van het niveau waar je op zit. Voor SUP beginners kan het best lastig zijn omdat het veel balans en coördinatie vereist. Het is ook belangrijk dat je het goede gevoel krijgt voor de techniek, anders zal je niet in staat zijn om de techniek correct uit te voeren. 

Voor gevorderde suppers is de techniek meestal gemakkelijker omdat ze al meer ervaring op het water hebben.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Geen Opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

sup board bedrukken
Nicole

SUP board bedrukken

Het laten bedrukken en personaliseren van een SUP board is een geweldige manier om het uiterlijk van je board aan te passen en het een

Meer lezen »
ontploft sup board
Nicole

SUP board ontploft

Het ongelukkige maar waarheid is dat, hoewel het heel onwaarschijnlijk is, het mogelijk is dat een stand-up paddleboard (SUP) kan ontploffen. Er bestaan verschillende theorieën

Meer lezen »

Waardering van onze klanten

Mooie goederen voor een goede prijs en goedkoopste in de regio.

"Service is super. Een probleem welke we hadden was super snel en naar tevredenheid opgelost. Bedankt en mogelijk tot snel voor een volgende sup."

Stephan, Eindhoven02-09-2022
HomeMenuAccount
Zoeken
De waardering van www.watersports4fun.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 99 reviews.