Surf SUP Board

Een Surf Supboard is een specifiek type SUP board dat speciaal is ontwikkeld voor suppen op wilde wateren. Hierbij kun je denken aan wateren zoals de zee of een rivier met een sterke stroming. Een dergelijk type paddle board is dan ook extra breed, waardoor je meer stabiliteit hebt en minder merkt van de golven.

Filter

SUP surfen is een variant van suppen die meestal wordt beoefend door ervaren surfers. Je gaat dan namelijk, net als bij het surfen, op zoek naar golven om je vervolgens te laten meevoeren met deze golf.

Het voordeel van surfen op een Stand Up Paddle board is dat je meer overzicht hebt en je makkelijker naar de golf kunt peddelen. We vertellen je daarom graag ook wat meer over waar je op moet letten bij het vinden van een geschikt SUP Surfboard.

Hard of opblaasbaar Surf Supboard?

Als eerst vraag je jezelf natuurlijk af of je liever een SUP board opblaasbaar of hard Surf Supboard wil aanschaffen. In verschillende situaties kan een bepaald board namelijk handiger zijn.

Woon je bijvoorbeeld dicht bij de zee? Dan kan een hard board goed van pas komen, omdat je deze dan direct te water kunt leggen. Maar in veel gevallen wonen de meeste mensen niet dicht bij het strand.

Mocht je wat verder van de zee af wonen? Dan kan een opblaasbaar board meer gemak opleveren. Zo is het namelijk eenvoudiger om een opblaasbaar board te vervoeren, aangezien je deze kunt oprollen.

Het board pomp je dan ter plaatse op waarna je het board in het water kunt leggen. Het is raadzaam om te kijken naar een elektrische SUP pomp. Hierboven hebben we alle geschikte boards voor het surfen bij elkaar gezet.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn niet voor niets speciale Surf Supboards ontwikkeld. Zo zijn deze type boards vaak kort en breed, waardoor je meer stabiliteit hebt. Hierdoor is het board ook beter bestendig tegen golven en kun je er makkelijker mee op zee gaan suppen.

Bovendien zijn er nog meer voordelen aan een SUP Surfboard verbonden, en om het jou makkelijk te maken hebben we ze hieronder voor jou op een rijtje gezet:

  • De boards zijn bestendig tegen krachtige golven (op zee);
  • Een Surf SUP board is extra breed;
  • Op het board ervaar je meer stabiliteit door de afmetingen;
  • Het board is zowel geschikt voor surfen als voor suppen (en een combinatie hiervan).

Benieuwd naar de actuele SUP board aanbiedingen? Neem snel een kijkje en pak je voordeel.

Surf Supboard kopen

Heb je interesse in een Surf Supboard? Dan ben je bij Watersports4fun aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk diverse soorten boards met elk zijn eigen kenmerken die geschikt zijn voor surfen. Hierdoor heb je een ontzettend ruime keuze en zit er altijd wel een board bij die bij jou past.

Daarnaast bieden wij ook verschillende SUP peddels en accessoires aan waarmee jij jouw SUP avontuur compleet kunt maken. Met de SUP artikelen van Watersports4fun ga je altijd goed voorbereid op pad!