Touring SUP board

Op zoek naar een geschikt Touring SUP board voor het afleggen van lange afstanden? Zoek dan niet verder, want hier ben je op het juiste adres. In ons assortiment vind je namelijk een ruim aanbod aan verschillende soorten SUP boards, waaronder de tour varianten.

Met dit type board wordt het comfortabeler om lange afstanden af te leggen op het water. Dit komt mede doordat het board stabiel in het water ligt en je er moeiteloos mee vooruit komt. Heb je dus lange SUP tochten op de planning staan? Aarzel dan niet en schaf vandaag nog een Touring SUP board aan.

Filter

Waaruit van1–12 van 58 Producten

Wat is een Touring SUP board?

Een Touring SUP board, de naam zegt het eigenlijk al, is een board wat voornamelijk geschikt is om lange tours mee te maken. Als we gaan kijken naar de kenmerken van een dergelijke SUP, dan zien we al gauw dat het een tussenmaat betreft. De SUP is namelijk vrij lang, breed en heeft een goede dikte. Zo hebben de meeste boards in deze categorie een dikte van 15 cm, waardoor je veel stabiliteit op het water ervaart.

Daarbij zijn de boards over het algemeen best lang, zodat je jezelf makkelijker kunt voortbewegen en tegelijkertijd toch redelijk wendbaar bent. Ook de breedte van het board is niet geheel onbelangrijk, aangezien deze ervoor zorgt dat je zonder al te veel moeite vaart kunt maken. Het board is namelijk net breed genoeg om op te staan, waardoor je minder weerstand hebt tijdens het peddelen.

Voor wie is een Touring SUP board geschikt?

Het Touring board is geschikt voor eenieder die van Stand Up Paddling geen sport wilt maken, maar gewoon een dagje ontspannen wil gaan peddelen. Zo kun je er comfortabel een lange tour mee maken, rustig een dagje peddelen of een work-out uitvoeren.

Wil je dus graag vrij peddelen op het water en hoef je niet per se veel vaart te maken? Dan is een Touring board de perfecte keuze voor jou. Neem daarom eens een kijkje in onze webshop en kom erachter welk board het beste bij jou past.

Zoek je een board waar je eventueel wedstrijden mee zou kunnen peddelen? Dan is een Tour board hier niet optimaal voor. In dat geval kun je onze webshop filteren op race SUP boards die speciaal ontwikkeld zijn voor racen en het maken van snelheid. Ook voor bepaalde SUP activiteiten, zoals SUP Yoga, kun je in onze webshop op zoek gaan naar hét perfecte board.

Hardboard of opblaasbaar board kiezen?

Bij het uitzoeken van een mooi Touring board is het belangrijk om de keuze te maken tussen een hard- en opblaasbaar SUP board. Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een opblaasbaar board, omdat ze simpelweg erg praktisch zijn.

  • Zo kun je het board eenvoudig opbergen in de bijgeleverde draagtas en neemt het board nauwelijks ruimte in beslag. Het board dien je dan wel nog iedere keer op locatie op te pompen, maar dit is natuurlijk geen ramp met een elektrische SUP pomp.

Wil je jou SUP elke keer direct in het water kunnen leggen? Dan is een hardboard beter geschikt voor jou. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat dit soort boards lastiger te vervoeren zijn, aangezien ze meer ruimte in beslag nemen. Toch is een hardboard voor ervaren suppers een goede keuze, omdat ze over meer stijfheid beschikken. Hierdoor sta je nog stabieler op het board en beweeg jij jezelf eenvoudig voort over het water.

Voordelen van een Tour board

Kies je voor een Touring SUP board? Dan is dat in de meeste gevallen een zeer verstandige keuze. Er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan een dergelijk type SUP board, en daar willen wij jou dan ook graag meer over vertellen. Hieronder zie je welke voordelen een Tour SUP met zich meebrengt:

  • Dankzij de dikte van 15 cm erg stabiel op het water;
  • Ruime keuze uit verschillende designs en merken;
  • Verkrijgbaar als hardboard of als opblaasbaar board;
  • Comfortabel tijdens lange afstanden;
  • Beweeg jezelf eenvoudig voort over het water;
  • Perfecte tussenmaat voor beginnende suppers;
  • Bij de meeste modellen wordt een complete SUP set meegeleverd.

SUP Touring board van Watersports4fun

Wil jij graag een Tour board aanschaffen? Dan ben je bij Watersports4fun aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk een breed aanbod aan verschillende Tour boards, waardoor je een ruime keuze hebt.

Denk hierbij aan verschil in design, kleur en meegeleverde accessoires. Kijk altijd goed naar wat jij belangrijk vindt en kies vervolgens voor het board dat jou het meeste aanspreekt.

Vind je het lastig om het beste board voor jouw situatie te vinden? Neem dan gerust contact op voor advies. Zo weet jij namelijk zeker dat je een geschikt SUP board vindt, welke aansluit op jouw persoonlijke eisen.