Wat is een buoy turn?

boei turn

Een buoy turn is een techniek die gebruikt wordt in stand-up paddleboarding. Met de buoy turn kun je je board om een boei draaien, waardoor je in een andere richting kunt gaan. Door je gewicht naar de achterkant te verplaatsen, gaat de punt van het board omhoog, hierdoor kun je makkelijker om je as draaien.

Dit is handig in situaties waar je je board snel wilt omdraaien om de juiste richting te vinden. Het is een veelgebruikte techniek in SUP races en is een goede manier om je vaardigheden te verbeteren. 

Kenmerken van de boei turn

Met de buoy turn techniek kun je je board snel om boeien draaien, om zo je richting te wijzigen. Hiervoor moet je je gewicht naar de achterkant van het board verplaatsen, waardoor de neus van het board omhoog gaat. Houd je balans op het board in surf stand, zodat je makkelijker en sneller om je as kan draaien. Daarnaast kan je met deze techniek ook makkelijker en sneller golven pakken op zee.

Hoe werkt de buoy turn op een SUP board?

De buoy turn techniek is een veelgebruikte techniek voor het draaien van je board om boeien. Om de techniek te gebruiken, verplaats je je gewicht naar de achterkant van het board. Ga hierna in de skateboard houding staan met je voeten in een rechte lijn.

Leun goed op je achterste voet, waardoor de punt van het board omhoog komt. Peddel vervolgens zo snel mogelijk om de bocht te draaien. Spring daarna terug in je normale SUP positie en stap naar het midden van het board.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Geen Opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

sup board bedrukken
Nicole

SUP board bedrukken

Het laten bedrukken en personaliseren van een SUP board is een geweldige manier om het uiterlijk van je board aan te passen en het een

Meer lezen »
ontploft sup board
Nicole

SUP board ontploft

Het ongelukkige maar waarheid is dat, hoewel het heel onwaarschijnlijk is, het mogelijk is dat een stand-up paddleboard (SUP) kan ontploffen. Er bestaan verschillende theorieën

Meer lezen »

Waardering van onze klanten

Mooie goederen voor een goede prijs en goedkoopste in de regio.

"Service is super. Een probleem welke we hadden was super snel en naar tevredenheid opgelost. Bedankt en mogelijk tot snel voor een volgende sup."

Stephan, Eindhoven02-09-2022
HomeMenuAccount
Zoeken
De waardering van www.watersports4fun.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 99 reviews.