Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Wat is een buoy turn?

boei turn

Nicole Staartjens |

Een buoy turn is een techniek die gebruikt wordt in stand-up paddleboarding. Met de buoy turn kun je je board om een boei draaien, waardoor je in een andere richting kunt gaan. Door je gewicht naar de achterkant te verplaatsen, gaat de punt van het board omhoog, hierdoor kun je makkelijker om je as draaien.

Dit is handig in situaties waar je je board snel wilt omdraaien om de juiste richting te vinden. Het is een veelgebruikte techniek in SUP races en is een goede manier om je vaardigheden te verbeteren.

Kenmerken van de boei turn

Met de buoy turn techniek kun je je board snel om boeien draaien, om zo je richting te wijzigen. Hiervoor moet je je gewicht naar de achterkant van het board verplaatsen, waardoor de neus van het board omhoog gaat.

Houd je balans op het board in surf stand, zodat je makkelijker en sneller om je as kan draaien. Daarnaast kan je met deze techniek ook makkelijker en sneller golven pakken op zee.

Hoe werkt de buoy turn op een SUP board?

De buoy turn techniek is een veelgebruikte techniek voor het draaien van je board om boeien. Om de techniek te gebruiken, verplaats je je gewicht naar de achterkant van het board. Ga hierna in de skateboard houding staan met je voeten in een rechte lijn.

Leun goed op je achterste voet, waardoor de punt van het board omhoog komt. Peddel vervolgens zo snel mogelijk om de bocht te draaien. Spring daarna terug in je normale SUP positie en stap naar het midden van het board.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.