Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Regels voor varen met een funtube

regels voor varen met funtube

Raymond Scholte |

Wanneer jij met een band achter de boot hangt moet je rekening houden met verschillende regels. Deze regels zijn opgesteld om de veiligheid van de gebruiker te garanderen.

Wij, van Watersports4fun, hebben hier de regels voor jou op een rijtje gezet. Zo weet jij zeker dat jij en jouw vrienden in alle veiligheid gebruikmaken van de funtube.

Minimum leeftijd voor varen met een funtube

De bestuurder van de boot moet minimaal 18 jaar zijn en de uitkijk minimaal 15 jaar. Ook moet de bestuurder beschikken over een vaarbewijs. Er wordt namelijk al snel harder gevaren da 20 km/u en deze snelheid mag alleen worden bereikt wanneer je een vaarbewijs hebt. Houd jij je toch niet aan deze regels? Dan kan je rekenen op een flinke boete die makkelijk €1.000,- kan aantikken.

Verplicht een persoon op de uitkijk

Er zijn verschillende regels om een band achter de boot te hebben hangen. Wanneer je gebruik wilt maken van de funtube, moet je altijd zorgen dat er minimaal twee mensen op de boot aanwezig zijn. Een persoon moet de boot besturen en de ander houdt de person op de Funtube in de gaten.

Zo kan de bestuurder zich volledig concentreren op het water, terwijl de andere persoon op de boot oplet dat alles in orde is op de funtube. Dit is een regel die je streng moet naleven, anders riskeer je een hoge boete.

Controleer de staat van jouw funtube

Om veilig te varen met een funtube moet je de regels streng naleven. Een van de tips is om de funtube goed te onderhouden. Spoel na iedere sessie de funtube goed af. Zorg dat al het zand, zout of vuil verwijderd wordt. Voordat je de funtube opbergt, zorg je altijd dat deze volledig droog is.

Het opbergen van een vochtige funtube zorgt voor schimmel, wat de kwaliteit van het materiaal op den duur kan aantasten. Vergeet niet om jouw funtube te controleren op mogelijke schade of slijtage voordat het het water op gaat. Let ook goed op de staat van het funtube touw.

Gebruik een zwemvest

Dit is een belangrijke factor die soms over het hoofd wordt gezien. Het dragen van een zwemvest is essentieel voor verschillende watersporten, dus ook voor iedereen die gebruikmaakt van een funtube.

Niet alleen garandeert een zwemvest de veiligheid van de gebruiker, maar ook voorkom je een hoge boete. Het is namelijk verplicht in Nederland. Wanneer iemand van de funtube afvalt tijdens het varen, dan kan deze zich tijdelijk gedesoriënteerd voelen onder het water.

Met behulp van het zwemvest kom je gelukkig altijd automatisch weer boven water. Zorg dat er op de boot altijd extra zwemvesten liggen voor de rest van de aanwezigen.

Communiceer goed met elkaar

Wanneer jij op de funtube zit en de boot hard aan het varen is, kan het lastig zijn om te communiceren met de mensen op de boot. Om te voorkomen dat jij je zorgen of wensen niet gehoord kan maken aan de rest van de groep, spreek je van tevoren een aantal handgebaren af. Het is vervolgens belangrijk dat iedereen de gebaren serieus neemt.

Spreek bijvoorbeeld een handgebaar af voor wanneer je wilt dat de boot langzamer gaat varen, wanneer je sneller wilt gaan, wanneer er acuut gestopt moet worden of wanneer het prima gaat.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.