Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Single Layer SUP board: wat is het? Lees onze informatiegids!

single layer sup board

Nicole Staartjens |

In de wereld van SUP boards zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar. Fabrikanten maken meestal gebruik van een bepaald soort productiemethode. Dit houdt in dat sommige boards op een andere wijze worden gemaakt dan anderen. Hierbij gaat het voornamelijk om het design van het board die uiteindelijk de kenmerken en eigenschappen bepalen.

Zo kennen we de Single Layer dropstitch-, Double Layer dropstitch-, Fusion- en Hardboards. Al deze verschillende soorten worden op andere wijze geproduceerd. In dit artikel gaan we dieper in op de Single Layer dropstitch techniek en vertellen we je wat dit precies inhoudt. Lees je met ons mee?

Wat is een Single Layer SUP Board?

Een Single Layer SUP is een board dat bestaat uit een onder- en bovenkant van 1 laag PVC. Tussen deze PVC lagen, dus in de kern het board, zit de dropstitch verwerkt. De dropstitch bestaat uit polyester draden die zijn geplaatst in de luchtkamers.

Zodra het board wordt opgeblazen gaan deze draden strak staan en worden ze dus als het ware stijf. Hierdoor wordt er een hogere stijfheid behaald, waardoor het board duurzamer is en langer meegaat. Deze techniek wordt de laatste jaren door (bijna) alle fabrikanten toegepast om hun opblaasbare boards te verbeteren.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Het is goed om te weten wat de kenmerken zijn van een Single Layer SUP plank. Hierbij bespreken we niet alleen de voordelige-, maar ook de nadelige kenmerken van een board dat bestaat uit een laag PVC. Op deze manier kun je het beste voor jezelf beslissen wat voor board je denkt nodig te hebben.

Voordelen:

  • Het board is opblaasbaar en dus eenvoudig mee te nemen;
  • Omdat het board uit slechts één laag PVC bestaat is hij licht in gewicht;
  • Makkelijk op te rollen, aangezien er maar één laag hoeft worden opgerold;
  • Boarden zijn goedkoper, omdat er minder materialen worden gebruikt.

Nadelen:

  • Kan sneller lek raken met maar één laag PVC;
  • Minder stevig, waardoor het board eerder door kan zakken.

Voor wie is een Single Layer SUP board geschikt?

Nu je iets meer weet over de eigenschappen van het board kunnen we je meer vertellen over voor wie een dergelijk board geschikt is. De één-laags PVC boarden zijn licht in gewicht, opblaasbaar en wendbaarder dan andere soorten.

Daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk goedkoper, aangezien er minder materialen voor nodig zijn. Hierdoor zijn dit de ideale boards voor beginners. Wel moet erbij gezegd worden dat de boards na verloop van tijd kunnen inzakken, waardoor de ervaring minder wordt.

Echter ben je op het begin voornamelijk bezig met je balans en techniek dat je dit nog niet echt merkt. Maar ben je van plan om langere tijd van je board te genieten? Dan is een dubbel-laags PVC board wellicht beter geschikt.

SUP Boards van Watersports4fun

Ben je nog op zoek naar een geschikt SUP board. Neem dan eens ene kijkje in onze webshop. Hier vind je veel verschillende modellen SUP's van de beste merken op de markt. Hierbij heb je een ruime keuze uit verschillende soorten die onderling verschillen in prijs, doeleinden en kwaliteit.

Weet jezelf nog niet zo goed wat voor board je nodig hebt of kom je er simpelweg niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice per telefoon, mail of via de live chat. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikt SUP board.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.