Opblaasbare SUP

Wat is een opblaasbaar SUP board en wat moet je erover weten? Suppen is een sport die de laatste jaren erg populair is geworden in Nederland. Zo zie je ook steeds meer mensen op rivieren, meren, vijvers en in de zee met een SUP board. Toch is niet elk SUP board hetzelfde, want ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Filter

Waaruit van1–12 van 69 Producten

Op deze pagina gaan we dieper in op de opblaas SUP’s, omdat deze boarden vaak worden gebruikt en ook veel voordelen bieden. Lees daarom gerust verder als je meer te weten wilt komen over de voordelen van een een opblaasbaar SUPboard.

Waarom kiezen voor een opblaasbare SUP?

Ben jij een beginnende supper? Dan is het verstandig om je eerst goed in te lezen over de verschillende SUP boards op de markt. Zo zijn SUP boards beschikbaar in verschillende soorten en maten die onderling verschillen in kenmerken.

Mocht je namelijk op zoek zijn naar een ontspannend board? Dan kun je het beste kiezen voor een langer en breder board, waardoor je meer stabiliteit hebt.

Daarnaast kan een opblaasbare SUP plank ook veel voordelen bieden voor beginnende suppers. Natuurlijk gelden de meeste voordelen ook voor ervaren suppers en daarom gaan we er hieronder iets dieper op in.

Wat zijn de voordelen?

Voordat je een opblaasbaar SUP board gaat kopen is het natuurlijk handig om te weten wat de voordelen ervan zijn. Om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder onder elkaar gezet, zodat je direct kunt zien waarom het een verstandige keuze zou kunnen zijn:

 • Een opblaasbaar board is makkelijker te vervoeren, omdat je deze kunt oprollen en in een tas kunt stoppen;
 • Ze zijn over het algemeen voordeliger dan andere soorten SUP boards;
 • Erg licht van gewicht, waardoor je ze makkelijk onder je arm kunt meedragen;
 • Kan redelijk goed tegen een stootje, omdat het board er bij een stootje als het ware vanaf bounced;
 • Ondanks dat het board wordt opgeblazen zorgt de technologie erachter dat de SUP enorm stevig is;
 • Voelt prettiger aan je voeten dan een hard board.

Opblaasbare SUP onderhoud

Een opblaasbaar SUP board is erg sterk en gaat lang mee, mits je deze natuurlijk goed onderhoud. Kleine schades aan het board kunnen er namelijk voor zorgen dat je tijdens de volgende tocht problemen kunt ervaren.

Zo kunnen kleine scheurtjes in een brandende zon al snel groter worden doordat de lucht in het board uitzet. Zorg er daarom voor dat je de opblaasbare SUP goed onderhoud, zowel tijdens als na gebruik.

Alles te weten komen over SUP board onderhoud? Druk op de link en ben op de hoogte van de belangrijkste handelingen en aandachtspunten.

Onderhoud tijdens gebruik:

 • Het is raadzaam om het board altijd te vervoeren in de bijbehorende tas. Hiermee voorkom je mogelijke schade doordat je bijvoorbeeld langs iets scherps afloopt;
 • Is de zon sterk en is het erg warm? Zorg er dan voor dat je het board niet te lang in de brandende zon gebruikt;
 • Pomp het board niet volledig vol op een zomerse dag, zodat je nog wat ruimte overlaat voor de lucht om uit te zetten.

Onderhoud na gebruik:

 • Zorg ervoor dat alle lucht volledig uit het board is voordat je deze opbergt;
 • Laat het board goed opdrogen voordat je deze leeg laat lopen en doe dit nog eens zodra de lucht eruit is;
 • Bij het leeg laten lopen van het board is het van belang om het ventiel goed in te drukken. Op deze manier ontsnapt de lucht beter en zal zowel het board als het ventiel langer meegaan.

Opblaasbaar SUP Board kopen bij Watersports4fun

Wil je graag een opblaasbaar SUP board kopen? Dan ben je bij Watersports4fun.com aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een breed assortiment van verschillende soorten boards aan, waaronder opblaasbare SUP’s.

Deze SUP’s zijn ook nog eens verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, waardoor er voor ieder wat bij zit. Neem daarom alvast een kijkje in onze webshop en bekijk welke mogelijkheden er zijn.

Het is ook raadzaam om te kiezen voor een elektrische SUP pomp. Hiermee pomp je de opblaasbare SUP binnen een mum van tijd op, met een simpele druk op de knop.