Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Funtube aan boot bevestigen: lees onze 4 tips & informatiegids

funtube aan boot bevestigen

Raymond Scholte |

Een dagje gaan varen met vrienden of familie is leuk, maar je kunt het nog leuker maken met een funtube. Maar hoe moet je een funtube aan een boot bevestigen en waar moet je rekening mee houden?

Voordat je het water opgaat met een boot en een funtube is het belangrijk dat je een aantal voorbereidingen treft. Het is daarom verstandig om jezelf eerst goed in te lezen, zodat je veel gemaakte fouten kunt voorkomen.

Wij vertellen je dan ook graag wat meer over het bevestigen van een funtube achter de boot. Lees je met ons mee?

Hoe moet je een funtube aan de boot bevestigen?

Het begint natuurlijk allemaal bij de aanschaf van een funtube. Maar hoe weet je nou of het door jouw gekozen model wel geschikt is voor jouw boot? En hoe moet je deze vervolgens bevestigen?

Een funtube aan de boot bevestigen hoeft niet heel lastig te zijn. We gaan je aan de hand van een aantal tips precies vertellen hoe jij de juiste funtube vindt en hoe je deze vervolgens het beste kunt bevestigen. Zo kun jij binnenkort al het water op gaan en onwijs veel plezier beleven!

1. Vind de juiste funtube

In ons assortiment vind je een breed aanbod aan verschillende soorten funtubes. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in diverse modellen, maten en vormen, waardoor je enorm veel keuze hebt. Echter kan het hierdoor ooit lastig zijn om de juiste te vinden voor achter jouw boot.

Kijk allereerst naar het aantal personen dat je mee wilt kunnen op de funtube. Vervolgens kijk je welke modellen er overblijven en welke jou het meeste aanspreekt. In principe kan namelijk elke funtube aan elke boot worden bevestigd, mits je de juiste funtube accessoires gebruikt. Hier komen we later nog op terug.

Mocht je de eigenaar zijn van een boot met wat minder vermogen? Dan raden wij aan om een kleinere (1 persoons) funtube aan te schaffen. Het is dan wel belangrijk dat de funtube beschikt over een hoog volume, zodat de boot niet teveel vermogen verliest en de tube makkelijker vooruit kan trekken.

2. Gebruik een bungee rope

Vanzelfsprekend wil je zo lang mogelijk kunnen genieten van je funtube. Echter heeft een funtube constant te maken met hoge trekkrachten door de boot. Niet alleen ter bescherming van de funtube, maar ook de boot, is het aan te raden om gebruik te maken van een bungee rope.

  • De elastische werking van een dergelijk touw zorgt ervoor dat de hevige klappen beter worden opgevangen. Hierdoor kun je dus langer gebruik maken van je funtube en zal de levensduur optimaal kunnen worden benut.

De bungee rope bevestig je aan de sleeppaal of het sleepoog aan de achterzijde van de boot en natuurlijk aan de funtube. Vervolgens kunnen er één of meerdere personen plaatsnemen op de funtube en mag de bestuurder van de boot gas geven. Nu kan het plezier eindelijk beginnen!

3. Houd rekening met de bootpropeller

Je gaat de funtube aan de boot bevestigen, maar heb je wel rekening gehouden met de bootpropeller (schroef)? Het zou zomaar kunnen zijn dat de lijn gevaarlijk dichtbij de propeller in de buurt komt. Voorkom daarom schade aan zowel de motor als het touw door gebruikt te maken van een 'bridle'.

Een bridle is een speciaal soort touw dat je aan de linker- en rechterachterzijde van de boot bevestigd. Hierdoor zal het eerste deel van de lijn in een V-vorm naar elkaar toe lopen waarna het verder gaat als één stevig touw.

Hierdoor loopt het touw dus om de motor heen en is de kans dat de lijn alsnog tussen de bootpropeller terecht komt gelijk aan nul.

4. Veiligheid staat voorop

Nu je weet hoe je funtube aan de boot moet bevestigen en waar je op moet letten is het ook belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. In alle gevallen staat veiligheid namelijk voor en is het een essentieel onderdeel van een geslaagde dag op het water.

Naast dat alle opvarenden een zwemvest tot hun beschikking dienen te hebben is het aan te raden om de personen op de funtube te voorzien van een zwemvest. Achter op de funtube zijn snelheden rond de 25 km/u al vrij hard en voelen zelfs veel harder aan. En het is gegarandeerd dat minimaal één persoon de pineut is en er af valt.

De klap op het water kan erg hard aankomen en je kunt zelfs de oriëntatie onder water voor een moment kwijt zijn. In dat geval ben je maar wat blij dat je een zwemvest aanhebt, aangezien deze je de goede richting in stuurt, namelijk richting het wateroppervlak.

Bekijk ons aanbod!

Een funtube aan de boot bevestigen zou nu kinderspel moeten zijn, maar heb je eigenlijk al een funtube? In onze webshop, en op deze pagina, vind je een ruim aanbod aan funtube is verschillende vormen en maten. Kijk dus vooral rustig even rond en ga op zoek naar de funtube die bij jouw boot past.

Mocht je vragen hebben over een bepaald model of behoefte hebben aan advies? Neem dan gerust contact op met onze behulpzame klantenservice. Wij helpen jou namelijk graag bij het vinden van de meest geschikt funtube, zodat je onwijs veel plezier kunt beleven. Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of via de live chat op onze site. Wij wensen jou alvast veel waterpret toe!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.