Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Suppen op zee: bekijk de 5 meest belangrijke tips!

suppen op zee tips

Nicole Staartjens |

Kun je zomaar gaan suppen op zee? Een vraag die regelmatig wordt gesteld door zowel beginnende als ervaren suppers. Suppen is een watersport die die afgelopen jaren razend populair is geworden.

Dit komt mede doordat het een leuke activiteit is en het erg toegankelijk is voor iedereen. Zo is het geen lastige sport om te leren en kun je na een aantal keren al goed uit de voeten komen met je SUP board.

Daarbij vragen mensen zich soms wel af het mogelijk is om te gaan suppen op zee. Op deze pagina vertellen we jou er graag wat meer over en geven we een aantal tips over suppen op zee.

Waar kun je gaan suppen op zee?

Suppen is een watersport die je (bijna) overal kunt doen. Denk hierbij aan meren, rivieren, kanalen, vijvers en zelfs op zee. Ook is het een mogelijkheid om te gaan suppen op ruigere wateren, maar dit is meestal alleen weggelegd voor de ervaren suppers onder ons.

Om te beginnen kun je het beste naar een rustig(e) meer of rivier gaan waar je goed kunt oefenen. Na het een aantal keren geprobeerd te hebben kom je er al gauw achter dat het niet heel lastig is. Vervolgens kun je jezelf steeds meer gaan uitdagen door naar verschillende locaties te gaan waar het water wat ruiger is, zoals de zee met haar golven.

Je kunt dan bijvoorbeeld eens gaan suppen op zee. Hier is het water namelijk wat wilder dan op andere wateren, waardoor je jouw SUP kwaliteiten kunt verbeteren. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten.

Suppen op zee tips voor een betere ervaring

Zoals je waarschijnlijk hebt vernomen is het wel degelijk mogelijk om te gaan suppen op zee. Echter dien je dan wel rekening te houden met een aantal zaken om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Ook is het belangrijk dat je pas op zee gaat suppen wanneer je voldoende ervaring hebt opgedaan. Als beginnende supper is het niet aan te raden om direct naar de zee te gaan met je SUP board.

Daarom hebben wij hieronder een aantal tips voor jou op een rijtje gezet, zodat je weet waar je op moet letten als je voor de eerste keer de zee op gaat. Veiligheid is erg belangrijk tijdens het suppen.

1. Schaf een opblaasbaar board aan

Wanneer je naar zee gaat om te suppen kan het handig zijn als je in het bezit van een opblaasbare SUP board. De zee ligt namelijk voor veel mensen niet om de hoek.

Het voordeel van een opblaasbaar board is dan dat je deze gemakkelijk mee kan nemen in de kofferbak van je auto, of zelfs in het vliegtuig. Vervolgens kun je het board op locatie oppompen middels een handige elektrische pomp om binnen enkele minuten het water in te gaan.

2. Een kort en breed SUP board

Suppen op zee is over het algemeen lastiger dan op meren of rivieren, omdat het water simpelweg wilder is. Daarom kan een kort en breed SUP board goed van pas komen.

Een dergelijk board is namelijk beter bestand tegen ruig water en vermindert de kans dat je board omslaat. In onze webshop bieden wij diverse korte en brede boarden aan die ideaal zijn voor op de zee.

3. Blijf dicht bij de kust en branding

Hoe verder je de zee in gaat, hoe wilder het water wordt. Dit kan er dan voor zorgen dat het haast onmogelijk wordt om fatsoenlijk te suppen. Ga daarom niet te ver van de kust af met je SUP, maar blijf in de buurt van de branding.

Het water is over het algemeen minder wild en ook zijn hier minder hoge golven, waardoor je beter kunt suppen. We raden je aan om dit als beginnende supper altijd te doen, de zee kan door stroming soms moeilijk te voorspellen zijn.

4. Trek een reddingsvest aan

Omdat de het water op zee vaak ruiger is, raden wij aan om altijd een reddingsvest aan te trekken. Ook al ben je een zeer ervaren supper, je kunt nooit voorspellen wat er gaat gebeuren of hoe wild het water gaat worden.

Suppen op zee wordt dan ook een stuk veiliger wanneer je een reddingsvest aantrekt. Ga je met de kinderen suppen op zee? Dan is het altijd het meest verstandig om de kinderen te voorzien van een goed passend reddingsvest, ook voor honden is dit aangeraden.

5. Maak gebruik van een leash

Tijdens het suppen op zee kom je er al snel achter dat je vaker van je board valt. Het kan dan dus slim zijn om gebruik te maken van een leash die je bevestigd aan je heup of been. Hiermee voorkom je dat je SUP board wegdrijft, terwijl jij in het water bent gevallen.

Het zou namelijk zonde zijn als je zonder SUP board komt te zitten. Daarbij heb je altijd je board beschikbaar om op te leunen wanneer het water wat heftiger wordt. Bekijk in onze webshop de SUP board accessoires.

De benodigde SUP producten voor suppen op zee

Ben je op zoek naar een geschikt board, accessoires en kleding om te gaan suppen op zee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zoals je waarschijnlijk hebt gelezen heb je een aantal specifieke accessoires nodig om te gaan suppen op zee.

Denk hierbij aan een leash, reddingsvest en eventueel nog andere accessoires die het SUP avontuur comfortabeler maken. Neem daarom eens een kijkje in onze webshop waar je alle benodigdheden voor het suppen kunt vinden.

Zo weet je namelijk zeker dat je de volgende keer goed voorbereid op pad gaat als je de zee op gaat.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.