Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

SUP board meenemen in het vliegtuig

sup board in vliegtuig

Nicole Staartjens |

Het meenemen van een SUP board op vakantie is een geweldige manier om de tijd door te brengen op het water en te genieten van het prachtige uitzicht. Echter, als je met het vliegtuig reist, kun je tegen beperkingen en extra kosten aanlopen.

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de regels en beleid van de luchtvaartmaatschappij te kennen, zodat je soepel kunt reizen met je SUP board. Op deze pagina bespreken we de stappen die je kunt nemen om je SUP board comfortabel en veilig in het vliegtuig te vervoeren.

Kan ik een SUP board meenemen in een vliegtuig?

Ja, je kunt je SUP board meenemen in het vliegtuig. Zorg ervoor dat je opblaasbare SUP board zo compact mogelijk is verpakt. Daarbij is het goed om te weten dat meerdere luchtvaartmaatschappijen een reservering voor een speciale plek hanteren. Vergeet niet dat je naast je SUP board, ook de peddel mee moet nemen, zonder wordt het natuurlijk lastig suppen.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een SUP board wil meenemen in het vliegtuig, is het belangrijk om te weten dat het als oversized bagage wordt beschouwd en (vaak) extra kosten met zich meebrengt.

We raden het je aan om te informeren bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij over hun specifieke beleid en kosten voordat je boekt. Meestal moet het board worden verpakt in een stevige koffer voor bescherming tijdens het transport.

Het is ook aanbevolen om te overleggen met de luchtvaartmaatschappij over de afmetingen en gewicht van de koffer, zodat je zeker weet dat deze aan de eisen voldoet en niet tegen extra kosten aanloopt.

Extra tijd & schade

Houdt er rekening mee dat het meenemen van een SUP board in het vliegtuig extra tijd kan vergen tijdens het inchecken en uitchecken, dus plan hierop vooruit.

Het is ook raadzaam om er zeker van te zijn dat het board goed verpakt is voor transport, om beschadiging & onnodige onderhoud te voorkomen.

In het algemeen is het meenemen van een SUP board in het vliegtuig mogelijk, maar het vereist extra planning en overleg met de luchtvaartmaatschappij.

Tip voor op vakantie: probeer het suppen op zee eens uit, het is in sommige zeeën wat uitdagender dan rustigere wateren.

Kosten van het meenemen van een SUP board in het vliegtuig

De extra kosten voor het meenemen van een SUP board in het vliegtuig kunnen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Zoals gezegd beschouwen veel luchtvaartmaatschappijen het SUP board als oversize bagage en rekenen hiervoor extra kosten, die meestal tussen de 50 en 200 euro per richting bedragen.

Sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen ook specifieke beperkingen opleggen aan de grootte en het gewicht van het board.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.