Double Layer SUP board: wat moet je er over weten?

double layer sup board

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten SUP boards die geschikt zijn voor verschillende doeleinden en ervaringsniveaus. Hierdoor kan het ooit lastig zijn om een geschikt board te vinden. Zo zijn er ook verschillende productiemethodes voor SUP boards die de kenmerken en eigenschappen van een board bepalen.

Een van deze methodes is de Double Layer dropstitch technologie. Dit heeft voornamelijk te maken met het design van het board wat uiteindelijk resulteert in de eigenschappen en kenmerken van een bepaald board.

Daarnaast zijn er ook nog andere methodes, waaronder de Single Layer dropstitch-, Fusion- en Hardboard technologie. Op deze pagina vertellen we jou meer over de Double Layer techniek, zodat je weet wat het inhoudt.

Wat is een Double Layer SUP Board?

Een Double Layer SUP board is een board dat bestaat uit twee lagen PVC aan zowel de boven- als onderkant. Tussen deze lagen zit dropstitch verwerkt, wat eigenlijk polyester draden zijn aan de binnenkant van het board. Deze zorgen in combinatie met de dubbel-laags PVC voor een hogere stijfheid en sterkte

Zo gaan de draden in de kern stijf staan wanneer het board wordt opgeblazen. Een groot voordeel hiervan is dat het board zijn vorm beter behoudt en dat je meer balans hebt. Wel is een dergelijk board zwaarder dan een enkel-laags PVC board, waardoor je iets minder wendbaar bent.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Voordat je definitief een SUP board koopt is het belangrijk om te weten wat de kenmerken zijn van verschillende soorten. Daarom willen we jou graag meer vertellen over de kenmerken van een dubbel-laags PVC board. Hierbij benoemen we niet alleen de voordelige-, maar ook de nadelige kenmerken. Want ieder voordeel heeft zo zijn nadeel.

Voordelen

  • Steviger dankzij de twee lagen PVC;
  • Opblaasbaar en dus eenvoudig mee te nemen;
  • Raakt minder snel lek;
  • Makkelijker vaart maken dankzij de stugheid van het board;
  • Het board buigt minder snel door de hogere stijfheid.

Nadelen

  • Duurder dan een enkel-laags board, omdat er meer materialen voor nodig zijn;
  • Door de dubbele lagen PVC minder makkelijk op te vouwen;
  • Iets zwaarder doordat het board uit meer materialen bestaat.

Voor wie is een Double Layer SUP board geschikt?

Een Double Layer SUP board heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Neem bijvoorbeeld het feit dat het board steviger is, waardoor je makkelijker vooruit komt en snelheid behoud. Daarnaast is de stijfheid hoger dankzij de dubbele laag PVC en sta je steviger op het board. 

Hierdoor heb je meer balans en wordt het makkelijker om de techniek te oefenen. Het is dan ook zeker een geschikt board voor beginners. Wel moet daarbij gezegd worden dat het board iets zwaarder en duurder is dan een enkel-laags PVC board. Het zou dus ook een optie kunnen zijn om te beginnen met een Single Layer board. Echter bevat een dergelijk board meer flex, waardoor je wordt afgeremd door de neus van het board. 

SUP Boards van Watersports4fun

Ben je nog op zoek naar een geschikt SUP board? Dan ben je bij Watersports4fun aan het juiste adres. In onze webshop vind je een breed assortiment aan diverse soorten boards, peddels en accessoires. Hierdoor slaag je bij ons altijd voor een complete set met alle benodigdheden. 

Daarnaast helpen wij jou graag bij het vinden van het meest ideale board voor jouw situatie. Hiervoor kun je contact opnemen met onze behulpzame klantenservice door te bellen, een mailtje te sturen of gebruik te maken van de live chat. Wat je wensen ook zijn, bij Watersports4fun slaag je altijd!

Laatst geupdatet op 03/02/2022

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Geen Opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nicole Staartjens
Nicole Staartjens

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

sup board bedrukken
Nicole

SUP board bedrukken

Het laten bedrukken en personaliseren van een SUP board is een geweldige manier om het uiterlijk van je board aan te passen en het een

Meer lezen »
ontploft sup board
Nicole

SUP board ontploft

Het ongelukkige maar waarheid is dat, hoewel het heel onwaarschijnlijk is, het mogelijk is dat een stand-up paddleboard (SUP) kan ontploffen. Er bestaan verschillende theorieën

Meer lezen »

Waardering van onze klanten

Mooie goederen voor een goede prijs en goedkoopste in de regio.

"Service is super. Een probleem welke we hadden was super snel en naar tevredenheid opgelost. Bedankt en mogelijk tot snel voor een volgende sup."

Stephan, Eindhoven02-09-2022
HomeMenuAccount
Zoeken
De waardering van www.watersports4fun.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 99 reviews.