SUP board aanbieding

Je ziet regelmatig een aanbieding van SUP boards voorbij komen, maar let hierbij wel altijd goed op! Is een aanbieding bijvoorbeeld te mooi om waar te zijn? Kijk dan altijd goed wat de kenmerken zijn van een bepaald supboard.

In sommige gevallen kan een goedkoop board wel degelijk van goede kwaliteit zijn, maar dit is natuurlijk niet altijd het geval. Toch op zoek naar een aanbieding? Bekijk dan hieronder snel onze actuele aanbiedingen!

Filter

Wat is kenmerkend aan een goedkoop SUP board?

Zie je ergens een SUP board in de aanbieding? Let dan goed op de kenmerken van het specifieke model. Vaak zien we dat goedkopere supboards minder kwalitatief zijn dan de duurdere varianten. Het is ook niet ongebruikelijk dat er meer SUP onderhoud van je gevraagd wordt om een goedkoop board in een juiste conditie te houden.

Dit is natuurlijk ook logisch, maar in de meeste gevallen is goedkoop gelijk aan duurkoop. Een goedkoop supboard kenmerkt zich vooral in de volgende zaken:

  • De boards zijn gemaakt van een enkele laag PVC, waardoor ze vatbaarder zijn om lek te gaan;
  • De afwerking van het board is vaak van mindere kwaliteit;
  • Een goedkopere SUP is meestal minder stijf, waardoor je onder andere meer kracht moet zetten om vooruit te komen;

Dit zijn een aantal voorbeelden van kenmerken die we vaak terugzien bij de goedkopere supboards. Toch kan een goedkoper supboard voor beginnende suppers wel een goed keuze zijn. Kijk hierboven of je een geschikt board kunt vinden die aansluit op jouw wensen.

Wat is kenmerkend aan een duur SUP board?

Is er ergens een duur SUP board in de aanbieding? Dan kan dit een mooie kans zijn om voor iets minder geld een kwalitatief board aan te schaffen.

Duurdere SUP's worden namelijk meestal gemaakt van kwalitatief goede materialen, waardoor ze langer meegaan en comfortabeler aanvoelen. Zo kenmerken deze dure supboards zich vaak in de volgende zaken:

  • Er worden meestal 2 lagen PVC aangebracht, waardoor ze steviger zijn en minder kans hebben om lek te gaan;
  • De afwerking is van hoge kwaliteit en voelt comfortabel aan;
  • De stijfheid is vaak beter, waardoor je jezelf soepel over het water heen kunt bewegen;

Zoals je ziet zijn duurdere supboards vaak comfortabeler en fijner om mee te suppen, maar niet iedereen heeft er veel geld voor over. In plaats van het besparen op je board kun je ook kiezen om wat minder te besteden aan je SUP board accessoires. Deze maken je avontuur vaak makkelijker maar zijn niet altijd essentieel.

SUP board aanbiedingen bij Watersports4fun.com

Ben jij een beginnende supper? Dan snappen wij dat je niet direct kiest voor het duurste SUP board op de markt. Daarnaast is opblaasbaar board vaak beter geschikt voor beginners en zijn deze relatief ook goedkoop.

Mocht er daarom bijvoorbeeld een opblaasbaar SUP board in de aanbieding zijn? Dan kan dat een mooie kans zijn om een redelijk goedkoop, maar kwalitatief, board aan te schaffen. Kijk daarom hierboven welke supboards er op dit moment in de aanbieding zijn en vindt de beste deal!

Meest gestelde vragen

Auteur: Nicole Staartjens - <span style="color: #0090E4;">Watersport product expert</span>
Auteur: Nicole Staartjens - Watersport product expert

Nicole Staartjens is een ervaren expert op het gebied van watersportartikelen, met een specialisatie in SUP-boards. Ze heeft gewerkt als productontwikkelaar voor gerenommeerde watersportmerken in Nederland voordat ze zich bij Watersports4fun voegde als productexpert.

Met haar scherp oog voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt, is Nicole altijd op de hoogte van de laatste technologieën en materialen die worden gebruikt in de productie van watersportartikelen.

Meer van Nicole