Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Funtube repareren

funtube repareren

Joos Vermolen |

Heb jij het vermoeden dat jouw funtube een lekkage heeft? Dan is het tijd om jouw funtube te repareren. Door een funtube reparatie uit te voeren kan jij nog voor een lange tijd mooie herinneringen maken met jouw funtube, zonder dat deze vervangen moet worden door een nieuw model. Wij leggen je graag verder uit hoe je de reparatie van een funtube succesvol uitvoert.

De reden van een lekkage

Om te zorgen dat je jouw funtube op de juiste manier repareert, moet je rekening houden met de oorzaak van de lekkage. In de meeste gevallen is er sprake van lekkage in de PVC laag van de funtube.

Dit type lekkage, mits het geen grote scheur is, is makkelijk te repareren. Verliest jouw funtube echter lucht via het ventiel? Dan is de oorzaak van de lekkage wellicht slijtage. In dat geval vervang je het oude ventiel met een nieuwe.

Het repareren van een kleine lekkage doe je zo

Een kleine lekkage in jouw funtube is gelukkig goed te repareren. Volg de volgende stappen om jouw funtube te repareren en weer klaar te maken voor het gebruik op het water.

  1. Allereerst moet je vaststellen waar de lekkage vandaan komt. Spray water met sop op de funtube en pomp hem vervolgens voorzichtig op. Op de plek van de lekkage zal het gaan bubbelen.
  2. Maak vervolgens het gebied van de lekkage goed schoon. Je wilt al het vet en vuil verwijderd hebben voordat je begint met het repareren van de funtube.
  3. Uit een stuk PVC knip je een rondje wat groter is dan de lekkage zelf. Zorg dat het rondje ten minste 50% groter is.
  4. Vervolgens breng je een beetje lijm op het PVC rondje aan. Dit laat je een minuutje drogen. 5. Zorg dat de funtube plat op een ondergrond ligt. Plaats het PVC vervolgens op de lekkage en zorg dat het goed vast wordt aangedrukt. Door van het midden naar buiten te wrijven verwijder je mogelijke luchtbubbels.
  5. Laat de lijm 24 uur drogen voordat je jouw funtube weer oppompt. Om zeker te zijn dat de lekkage goed gerepareerd is voer je stap 1 nogmaals uit. Ontstaan er geen bubbels meer? Dan is jouw funtube weer klaar voor gebruik.

Producten voor tijdens de reparatie:

We hebben in onze webshop verschillende producten die kunnen helpen tijdens het repareren van een funtube, klik op de links om er meer over te lezen :

Het aanschaffen van een funtube

Krijg je jouw funtube niet meer gemaakt? Dan is het tijd voor een gloednieuwe funtube die weer jaren mee kan!

Wil jij deze zomer genieten van onvergetelijke momenten op het water met jouw vrienden en familie? Dan is het tijd om een funtube aan te schaffen. In ons assortiment vind je een ruime selectie van allerlei soorten funtubes.

Van funtubes voor 1 persoon tot funtubes voor drie personen, wij helpen je graag verder om een onvergetelijke zomer te ervaren op het water met de funtube.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.