Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Decathlon SUP boards review: bekijk onze test!

decathlon sup

Nicole Staartjens |

Naast ons brede aanbod aan SUP boards zijn er ook bepaalde SUPS die wij niet zelf verkopen. Toch willen wij onze klanten informeren over de beste SUP boards op de markt. Daarbij kunnen we de Decathlon stand up paddle boards niet buiten wegen laten.

Daarom willen we jou op deze pagina graag meer vertellen over de kenmerken en voor- en nadelen aan de hand van een top 5. Zo weet je namelijk precies welke Decathlon SUP boards geschikt zijn voor wie en wat je ervan kunt verwachten. Lees je met ons mee?

De verschillende Decathlon SUP boards

In deze Decathlon SUP board review willen wij jou graag meer informatie verschaffen over het aanbod aan SUPS van Decathlon. Wij verkopen deze boards namelijk niet in onze webshop, maar willen jou hier wel van op de hoogte brengen.

Decathlon biedt namelijk verschillende soorten SUPS aan van het merk 'Itiwit'. Deze verschillen onderling niet alleen in prijs, maar vooral in doeleinden en kenmerken. Ook vertellen we jou graag wat meer over de meegeleverde items, zoals eventuele Decathlon SUP paddles. Aan de hand van korte reviews hopen wij jou voldoende te kunnen informeren over het ruime aanbod van Decathlon.

1. Itiwit Touring SUP Board 12,6

Het 'Itiwit Touring SUP Board 12,6' is een SUP board die speciaal is ontwikkeld voor het afleggen van lange afstanden. Met een lengte van 12'6 (381 cm) en een breedte van 29'' (74 cm) is het een ideaal board om je soepel over het water voort te bewegen. Het board is speciaal ontworpen voor lichte personen tussen de 60 en 80 kg. Zij kunnen hier dan ook moeiteloos lange tochten mee maken.

Dankzij de dikte van 15 cm en een gewicht van 12 kg is het board eenvoudig te vervoeren. Bovendien is het een opblaasbare SUP die tot 17 PSI kan worden opgepompt en is voorzien van een bagage elastiek. Hierdoor kun je een koelbox, dry bag of andere bagage meenemen op het water. Voordelen:

 • Geschikt voor beginners die graag lange afstanden willen afleggen;
 • Redelijk goedkoop voor een touring SUP;
 • Het is een combinatie van een touring/racing SUP.

Nadelen:

 • Het maximale draaggewicht bedraagt slechts 80 kg;
 • Er worden weinig extra's meegeleverd.

Wat wordt er meegeleverd?

Bij het 'Itiwit Touring SUP Board 12,6' wordt standaard een draagtas meegeleverd, waardoor je het board eenvoudig kunt vervoeren. Helaas worden er geen enkelkoord, luchtpomp of peddel meegeleverd.

Conclusie:

In de praktijk is het board uitermate geschikt voor personen tussen de 60 en 80 kg die graag lange afstanden willen afleggen. Echter zien we dat het board in ruige wateren, zoals op zee wat minder stabiel is.

Dit komt natuurlijk doordat het board aan de smalle kant is, maar hierdoor kun je jezelf wel makkelijker voortbewegen over het water. Kortom, een ideaal board voor beginnende suppers die graag lange tochten willen maken

2. Itiwit Race SUP Board 12'6

De 'Itiwit Race SUP 12'6' is een tussenmaat van een Race SUP en Touring SUP. Het Decathlon SUP board is zoals de naam al doet vermoeden 12'6 lang (381 cm) en 25'' breed (63,5 cm). Dit model is geschikt voor personen tussen de 60 en 80 kg en dankzij de spitse neus kun je er eenvoudiger vaart mee maken.

Net zoals de meeste SUP boards is dit type 15 cm dik en weeg het in totaal slechts 12 kg. Hierdoor is het board eenvoudig mee te nemen naar verschillende locaties. Pomp het board op tot 17 PSI en ga er vervolgens mee het water op. Neem eventueel een drinkfles mee door deze te bevestigen aan het kleine elastiek.

Voordelen:

 • Dankzij de spitse neus kun je eenvoudiger vaart maken in het water;
 • Het is een perfecte combinatie van een race/tour SUP.

Nadelen:

 • Het board is relatief duur, aangezien er nauwelijks accessoires worden meegeleverd;
 • Het maximale draaggewicht bedraagt slechts 80 kg.

Wat wordt er meegeleverd?

Naast het 'Itiwit Race SUP Board 12'6' ontvang je nog een handige draagtas waarin je het board gemakkelijk kunt meenemen. Echter worden er helaas geen enkelkoord, luchtpomp en peddel meegeleverd.

Conclusie:

Het board is een perfecte tussenmaat voor personen die twijfelen tussen een touring SUP en race SUP. Je kunt er namelijk veel vaart mee maken dankzij de spitse vorm.

Echter is het board door de smalle breedte niet heel stabiel op ruiger water. Ook is de prijs redelijk aan de dure kant voor een board waarbij nauwelijks accessoires worden meegeleverd.

3. Itiwit Race SUP Board 14'0

Het 'Itiwit Race SUP Board 14'0' van Decathlon is een echte race SUP voor ervaren personen. Dankzij de lengte van 14'0 (427 cm) en de breedte van 25'' (63,5 cm) is het een perfect om je vlot over het water voort te bewegen. Dit model is daarom uitermate geschikt om wedstrijden mee te peddelen, mits je voldoet aan het draaggewicht van 60 tot 80 kg.

Deze Decathlon SUP van 15 cm dik en een totaal gewicht van 13 kg is eenvoudig te vervoeren in de draagtas. Het is namelijk een opblaasbare SUP die tot 17 PSI kan worden opgepompt.

Op locatie haal je de SUP uit de tas en pomp je deze binnen no time op, zodat je snel het water op kunt. Bovendien is het mogelijk om eventueel een flesje water mee te nemen dankzij de kleine elastiek op het board. Voordelen:

 • Behaal hoge snelheden dankzij de lange en smalle afmetingen;
 • Bij hoge snelheden is het board erg stabiel en peddel je gemakkelijk in een rechte lijn.

Nadelen:

 • Het maximale draaggewicht ligt aan de lage kant;
 • Dit model is niet erg geschikt voor beginners;
 • Redelijk prijzig voor wat je ontvangt.

Wat wordt er meegeleverd?

Je ontvangt naast het 'Itiwit Race SUP Board 14'0' nog een handige draagtas, zodat jij het board makkelijk kunt vervoeren. Helaas worden er geen peddel, enkelkoord of hogedrukpomp meegeleverd.

Conclusie:

Dit model is perfect voor personen tussen de 60 tot 80 kg met enige SUP ervaring. Het board is namelijk erg smal, waardoor je weinig stabiliteit ervaart op lage snelheden.

Naarmate je vaart maakt zal je merken dat het board stabieler aanvoelt. Toch denken wij dat dit board één van de mindere is in deze lijst, aangezien je nauwelijks iets krijgt meegeleverd.

4. Itiwit Beginners SUP Board 11'0

Voor beginners is het 'Itiwit Beginners SUP Board 11'0' een goede keuze. Het board is namelijk 11'0 (335 cm) lang en 25'' (86 cm) breed. Hierdoor heb je veel stabiliteit op het water en kun je makkelijker oefenen. Bovendien is het maximale draaggewicht maar liefst 110 kg, waardoor voor veel personen geschikt is.

Het totale gewicht van dit board bedraagt slechts 10,5 kg en is, net als de meeste SUPS, 15 cm dik. Ook is het het board opblaasbaar, waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Eenmaal op locatie blaas je het board op tot 15 PSI, waarna je het board te water kunt leggen. Voordelen:

 • Je kunt eventueel samen met je kind of hond op het SUP board;
 • Perfect voor beginners dankzij de stabiliteit van het board.

Nadelen:

 • Dankzij de breedte en de lengte heb je minder snelheid op het water.

Wat wordt er meegeleverd?

Naast dit prachtige Decathlon SUP board ontvang je nog een draagtas, zodat je het board eenvoudig kunt vervoeren. Ook zit er een enkelkoor inbegrepen wat handig is voor beginners.

Wanneer je namelijk in het water terecht kan het board niet ver van je af drijven. Wel dien je er rekening mee te houden dat je zelf nog een peddel en luchtpomp moet aanschaffen. Deze worden namelijk niet standaard meegeleverd.

Conclusie:

De 'Itiwit Beginners SUP 11'0' is het perfect SUP board voor beginners. Kijkend naar de andere Decathlon SUPS wordt er bij dit model namelijk wel een enkelkoord meegeleverd.

Ook is de prijs redelijk aan de lage kant, waardoor het betaalbaarder wordt voor beginners. Toch dien je zelf nog een peddel en pomp aan te schaffen, maar alsnog blijven de kosten dan beperkt.

5. Itiwit Beginners SUP Board 10'0

De 'Itiwit Beginners SUP 10'0' is een board met een lengte van 10'0 (305 cm) en een breedte van 32'' (81 cm). Het board is hierdoor vrij stabiel en uitermate geschikt voor beginners een gewicht tussen de 60 en 80 kg. Tevens is dit het kleinste Decathlon SUP board, maar zeker niet de minste.

Het board is slechts 12,5 cm dik en heeft een totaal gewicht van slechts 9 kg. Dankzij de meegeleverde draagtas wordt het hierdoor erg makkelijk om het board mee te nemen. Zodra je op locatie bent pomp je het board op tot 15 PSI en je SUP avontuur kan beginnen. Voordelen:

 • Ideaal als eerste SUP voor kinderen;
 • Makkelijk mee te nemen;
 • Erg stabiel ten opzichte van andere SUPS.

Nadelen:

 • Het board is slechts 12,5 cm dik, terwijl de norm in principe 15 cm is;
 • Maximale draaggewicht bedraagt slechts 80 kg.

Wat wordt er meegeleverd?

Naast het perfecte SUP board voor jonge beginners ontvang je nog een draagtas, waardoor je het board makkelijk kunt meedragen.

Daarnaast wordt er ook een enkelkoord meegeleverd, zodat het board niet zomaar weg kan drijven. Helaas dien je wel nog zelf een peddel en luchtpomp aan te schaffen, aangezien deze niet zijn inbegrepen.

Conclusie:

Het 'Itiwit Beginners SUP Board 10'0' is ideaal voor kinderen die willen beginnen met stand up paddling. Echter is het een minder geschikt board voor volwassenen.

Het maximale draaggewicht bedraagt namelijk maar 80 kg. Toch is het een vrij stabiel board en kan het wel degelijk een goede keuze zijn voor beginners.

Conclusie Decathlon SUP board review

Kijkend naar de verschillende Decathlon stand up paddle boards in deze review kunnen we concluderen dat het redelijk goede SUPS zijn. Toch zien we dat er bij geen enkel board van Decathlon een SUP paddle wordt meegeleverd.

Dit is natuurlijk erg jammer, omdat je deze dan nog los dient aan te schaffen. Maar hierdoor liggen de prijzen van de meeste Decathlon SUPS wel een stuk lager.

Mocht je liever een complete set willen aanschaffen? Ga dan nu naar onze webshop. Hier vind je een ruim aanbod aan verschillende SUPS van bekende merken. De meeste van deze SUP boards worden standaard geleverd met draagtas, peddel, luchtpomp, vin en enkelkoord.

Zo haal je in één keer alle benodigdheden in huis en weet je zeker dat je niks meer mist voor je SUP avontuur. Kortom, bij Watersporst4fun ben jij aan het juiste adres voor al jouw SUP artikelen.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.