Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Tweedehands SUP board kopen: wel of geen goed idee?

tweedehands sup board

Nicole Staartjens |

Een tweedehands SUP board kopen kan wel degelijk een goede keuze zijn voor beginnende suppers. Zo kun je namelijk relatief goedkoop een kwalitatief board kopen van een bekend merk en weet je zeker dat je een goed board aanschaft om te gaan suppen.

Soms is het namelijk fijner en duurzamer om een tweedehands board te kopen van een duur merk dan een nieuw board van een goedkoop merk. Echter dien je wel rekening te houden met een aantal zaken wanneer je een SUP board tweedehands aanschaft. Gelukkig zijn wij hier om jou te helpen!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands SUP board?

Heb je bijvoorbeeld een mooi SUP board op marktplaats zien staan? Dan is het verstandig om jezelf een aantal dingen af te vragen. Natuurlijk kan het zijn dat het SUP board in zeer goede staat verkeerd, maar dit is nooit zeker bij de aanschaf van tweedehands spullen. Daarom kan het slim zijn om jezelf en de verkoper de onderstaande vragen te stellen.

Wat voor merk en type is het SUP board?

Een van de belangrijkste zaken bij het aanschaffen van een tweedehands SUP board is het merk en het type. Zodra je dit weet kun je namelijk opzoeken wat de kosten zijn voor hetzelfde board in nieuwstaat. Vervolgens kun je voor jezelf bepalen of het de moeite waard is om een bepaalde prijs voor een tweedehands board te betalen.

Mocht het namelijk om een goed merk en type gaan en is deze een stuk goedkoper dan een nieuwe? Dan kan het ooit slimmer zijn om het tweedehands board te kopen. Verder kun je specificaties van het SUP board opzoeken om te zien of het aan je wensen voldoet. Heb je hier moeite mee? Neem dan eens contact op met onze klantenservice!

Hoe vaak is het board gebruikt?

Naast de prijs is het ook van belang om te weten hoe vaak een SUP board is gebruikt. Zo kun je voor jezelf inschatten hoe lang het board nog meegaat en of het de moeite waard is om deze van iemand over te nemen. Soms kan het zijn dat mensen iets kopen en na het één keer gebruikt te hebben erachter komen dat het niks voor hen is.

  • In dat geval is het vaak een goede keuze om een SUP board 2e hands aan te schaffen, omdat het board dan nog erg lang meegaat. Let daarbij ook goed op de aanwezigheid van schade door goed naar de foto's te kijken. Zijn deze niet aanwezig? Vraag dan altijd even aan de verkoper om wat foto's.

Hoe oud is het board?

Een ander belangrijk aspect bij het kopen van een tweedehands SUP board is de leeftijd van het board. Is het board bijvoorbeeld al 10 jaar oud, maar nog niet vaak gebruikt? Dan betekent dit niet dat het board daadwerkelijk ook nog goed is. Het is dan ook verstandig om te vragen naar het SUP board onderhoud die gedaan is in het verleden.

Je kunt in dat geval beter een jonger board kopen dat wat vaker is gebruikt, aangezien deze beschikt over de beste kwaliteit en technologie van vandaag. Over het algemeen zijn nieuwere spullen namelijk kwalitatief beter dan oude spullen.

Zitten er ook SUP accessoires of SUP kleding bij het board dat je wilt overkopen van iemand anders? Check deze dan ook goed op schade en andere mankementen. In veel gevallen is het beter om dit soort materiaal nieuw aan te schaffen, dit zijn dan ook de kosten niet.

Is er enige vorm van garantie mogelijk?

Koop je iets tweedehands bij een particulier? Dan heb je vaak geen garantie op de aankoop. Echter kun je in sommige gevallen een SUP board tweedehands kopen bij een officiële verkoper. In dat geval krijg je vaak wel garantie op de aankoop, maar vraag dit van te voren altijd even na.

Liever een nieuw SUP board?

Mocht je toch liever voor 100% zekerheid willen gaan bij de aanschaf van een SUP board? Dan is het verstandig om een nieuw board te kopen. Bij Watersports4fun.nl ben je in dat geval aan het juiste adres.

Wij bieden onze klanten namelijk een breed aanbod van verschillende SUP boards, peddels, accessoires en kleding aan, waardoor je voor alles in één keer kunt slagen. Bovendien heb je ook nog eens een ruime keuze en zit er altijd wel iets tussen wat jou aanspreekt.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.