Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Elektrische SUP boards: je leest er hier alles over!

elektrische sup boards

Nicole Staartjens |

Wat zijn elektrische SUP boards en wat kun je er allemaal mee? Stand Up Paddling wordt steeds populairder in Nederland. Vandaar dat er op het gebied van SUP boards ook innovatief wordt nagedacht over nieuwe producten, waardoor het aanbod groter wordt. Dit kan een SUP board kopen soms nogal wat lastig maken.

Zo probeert men steeds weer nieuwe boards te ontwikkelen die zich moeten onderscheiden van andere. Hierdoor is het elektrische SUP board ontstaan. Maar wat is het precies en wat zijn de functionaliteiten van een dergelijk board? Je leest er meer over op deze pagina.

Wat is een elektrische SUP?

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende elektrische SUP boards zijn die onderling verschillen in functionaliteiten. Maar over het algemeen is het idee achter een elektrisch board hetzelfde.

Een elektrisch SUP board zou je in principe kunnen zien als een elektrische fiets, maar dan natuurlijk voor op het water. Zo wordt je met behulp van een motor en accu ondersteund tijdens het peddelen.

Ook kun je ervoor kiezen om de accu en de motor al het werk te laten doen. Je hoeft dan alleen nog maar op het board te staan en balans te houden, terwijl je door de motor voortbeweegt.

Een elektrisch SUP board is daarom ideaal voor personen die niet volledig in staat zijn om lange afstanden af te leggen op een Stand Up Paddling board.

Verschillende soorten elektrische SUP boards

Zoals we al eerder hebben benoemd zijn er verschillende soorten elektrische SUP's verkrijgbaar. Deze verschillen onderling niet alleen in prijzen, maar vooral ook in functionaliteiten.

Om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te houden hebben wij de verschillende soorten hieronder onder elkaar gezet. Zo zie jij in één oogopslag wat de functionaliteiten kunnen zijn van een elektrische SUP:

 • Alleen met een motor en accu;
 • Met motor, accu en een ingebouwde compressor;
 • Eventueel met ingebouwde LED verlichting;
 • Motoren die of alleen een ondersteunende functie hebben of volledig zelf vooruit kunnen komen;

Zoals je ziet heb je toch nog een ruime keuze uit verschillende elektrische SUP's. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar welke functies je zelf denkt nodig te hebben.

Functionaliteiten van een elektrisch SUP board

Nu je weet wat voor soorten elektrische SUP boards er zijn is het ook handig om te weten hoe de verschillende functies precies werken. Laten we daarom beginnen met de accu en de motor. Deze zorgen er samen namelijk voor dat je wordt ondersteund tijdens het peddelen en kan worden vergeleken met een elektrische fiets.

Verder zit er wel een verschil tussen verschillende soorten accu's en motoren. Zo zijn er sterke motoren die geheel op zichzelf voort kunnen bewegen, terwijl andere alleen een ondersteunende functie bieden.

Wil je jouw SUP board niet meer iedere keer handmatig oppompen? Dan kan een elektrische SUP met ingebouwde compressor uitkomst bieden. Zo rol je namelijk jouw board uit en bevestig je de pompslang op de compressor in het board. Vervolgens zal het board zichzelf opblazen en hoef je zelf niets meer te doen. Een SUP pomp is dus niet meer nodig.

Ook zijn er SUP boards met ingebouwde LED verlichting. Vaak is dit een extra en is het niet per se nodig om je board te voorzien van verlichting.

Toch kan het erg gaaf zijn wanneer je op vakantie gaat naar een gebied met helder blauw water. Met de verlichting op je board kun je namelijk beter onder water kijken en de vissen onder je zien zwemmen.

Waarom kiezen voor een elektrisch SUP board?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom elektrische SUP boards een goede keuze zou kunnen zijn voor suppers. Echter is de keuze voor een SUP board geheel aan jouzelf om te maken.

Daarom hebben wij de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet, zodat je voor jezelf bepaalde punten op elkaar af kunt wegen. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken.

Voordelen

 • Je kunt er eenvoudiger lange afstanden mee afleggen;
 • De elektrische SUP's zijn opblaasbaar en dus makkelijk mee te nemen;
 • Blaas de SUP op middels de ingebouwde compressor;
 • Beter zichtbaar op het water dankzij de ingebouwde verlichting;
 • Ben je normaal niet fysiek in staat om te suppen? Dan kan een e-SUP uitkomst bieden;
 • De motor kun je eenvoudig bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

Nadelen

 • Duurder dan reguliere SUP boards;
 • Ze zijn zwaarder door de ingebouwde compressor, accu en motor.

Onderhoud van elektrische SUP boards

Net als bij alle andere SUP boards is het onderhoud van een e-SUP ook erg belangrijk. Zo dien je voor- en na gebruik het normale onderhoud uit te voeren, zoals het volledig leeg laten lopen van het board en het goed laten drogen. Daarbij dien je natuurlijk rekening te houden met de accu van de SUP.

Mocht je het board een tijd niet gebruiken? Zorg er dan voor dat je de accu alsnog af en toe oplaadt, om te voorkomen dat die kapot gaat. Houd er hierbij wel rekening mee dat je de accu bij 100% uit het stopcontact haalt om verlies van kracht en capaciteit te voorkomen.

Elektrische SUP boards van Watersports4fun

Ben je op zoek naar elektrische SUP boards? Dan ben je bij Watersports4fun aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk een breed assortiment aan SUP boards, SUP board peddels en andere accessoires voor supping.

Hierdoor heb je een ruime keuze uit verschillende artikelen en zit er voor iedereen wel wat tussen. Bovendien weet je zeker dat je met onze artikelen goed voorbereid op pad gaat. Wij wensen jou alvast veel peddel plezier!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.