Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Hoe kun je het beste je SUP peddel vasthouden?

sup peddel vasthouden

Nicole Staartjens |

Stand-up paddling (SUP) is een geweldige manier om te genieten van het water en te genieten van een goede workout. Het is ook een sport waarbij de juiste techniek cruciaal is om het meeste uit je sessies te halen.

Een van de belangrijkste aspecten van SUP is het vasthouden van je peddel. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste houding te krijgen en een goede tracking op het water te garanderen.

Hoe bepaal ik de juiste lengte van een SUP peddel?

Om de juiste lengte van je SUP peddel te bepalen, houd je de peddel rechtop naast je lichaam. Het handvat van de peddel moet op schouderhoogte zijn en je arm moet comfortabel gebogen zijn als je jouw hand op de bovenkant van de handgreep plaatst.

Als je een verstelbare peddel hebt, kun je deze afstellen tot de juiste lengte. Als je een niet-verstelbare peddel hebt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste lengte kiest voordat je de peddel koopt.

Over het algemeen moet de lengte van je peddel ongeveer 20-30 cm langer zijn dan je lichaamslengte. Als je wilt peddelen in de golven, dan is het beter om een kortere peddel te gebruiken, terwijl als je op vlak water peddelt, je een langere peddel kunt gebruiken.

Waar moet je jouw handen plaatsen op een SUP peddel?

Als je de SUP peddel vasthoudt, plaats dan je handen ongeveer op schouderbreedte uit elkaar op de peddel. Zorg ervoor dat je handen zich niet te dicht bij de rand van het blad bevinden, omdat dit je kracht kan verminderen en kan leiden tot vermoeidheid in je armen.

Houd de peddel stevig vast, maar niet te strak, en zorg ervoor dat je handen in een neutrale positie zijn. Je wilt geen spanning in je handen of armen hebben, want dit kan leiden tot vermoeidheid en pijn.

Wat is de voorkant van mijn SUP peddel?

Het is niet altijd even makkelijk om de voorkant van je SUP peddel te bepalen, maar als je het juist doet heeft het gevolgen voor je kracht en balans.

In het blad van de peddel zit een knik en deze zorgt regelmatig voor verwarring bij beginnende suppers. Zorg dat het blad naar voren wijst als je de peddel vasthoudt, zodat deze precies naar beneden wijst als je hem ter hoogte van je voeten hebt.

De juiste techniek is belangrijk

Het vasthouden van je SUP peddel lijkt misschien simpel, maar het is een belangrijk aspect van de SUP-techniek dat veel aandacht verdient. Zorg ervoor dat je je peddel afstelt op de juiste lengte, plaats je handen op de juiste plaats en houd je handen en armen ontspannen en comfortabel.

Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat, naast het vasthouden van je peddel, ook de juiste peddeltechniek cruciaal is voor een succesvolle SUP-tocht. Zorg ervoor dat je de juiste slagtechniek gebruikt en je gewicht over de hele plank verdeeld om de juiste balans te behouden.

Al met al kan het leren van de juiste SUP-techniek even duren, maar door te oefenen en aandacht te besteden aan de juiste houding en peddeltechniek, kun je al snel genieten van een geweldige SUP-ervaring. Bekende technieken die je kunt oefenen zijn de pivot en buoy turn.

Veel succes en veel plezier op het water!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.