Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

SUP Yoga: bekijk onze gids & geschikte boards!

yoga sup

Nicole Staartjens |

Suppen wordt elk jaar steeds populairder, waardoor ook SUP Yoga steeds meer aandacht krijgt. De reden dat suppen zo populair is geworden, is omdat het een zeer toegankelijke sport is en het ook nog eens leuk is om te doen. Yoga is er vervolgens aan toegevoegd waardoor Yoga op het water kan plaatsvinden.

Naast het traditionele suppen, waarbij je jezelf met een peddel op een SUP board voortbeweegt, ontstaan er ook steeds meer andere varianten, waaronder SUP Yoga. Het is in principe een vorm van water yoga, maar nu doe je alle oefeningen op een SUP board.

Op deze pagina vertellen we jou er graag wat meer over!

Wat is SUP Yoga nou precies?

Eigenlijk zegt de naam al precies wat SUP Yoga inhoudt. Je gaat namelijk met een (verstevigd) of opblaasbaar board het water op om vervolgens verschillende yoga oefeningen uit te voeren.

De meeste mensen vragen zichzelf nu waarschijnlijk af: waarom zou je yoga gaan beoefenen op het water? Hier zijn echter veel verschillende redenen voor.

Een van de voornaamste redenen is dat de combinatie van yoga en het water nog rustgevender werkt. Daarnaast dien je nog beter te letten op je balans, waardoor de spieren in je lichaam meer gestimuleerd worden.

Je kunt het dus zien als een full body work-out, maar dan op het water. Toch voelt het niet aan als een work-out, omdat het vooral erg rustgevend werkt.

Wat heb je nodig om Yoga uit te voeren op een SUP?

Om SUP Yoga te beoefenen moet je allereerst beschikken over een stevig paddle board. Hierbij zal een opblaasbaar board met een dikte van 15 cm ideaal zijn. Dit komt doordat een opblaasbaar board (bijna) altijd stabieler is dan een hard board.

Daarbij geldt ook hoe dikker het board, hoe steviger en stabieler deze zal zijn. Een opblaasbaar board met een redelijke dikte is dus perfect voor de combinatie van suppen met yoga.

Naast dat je een geschikt board nodig hebt, is het van belang dat je ook beschikt over een goede yoga techniek. Wanneer je nog nooit yoga hebt beoefend is het aan te raden om eerst wat yoga posities onder de knie te krijgen door deze te oefenen op het vasteland.

Vervolgens dien je natuurlijk ook eerst te oefenen met het SUP board, maar dit is een minder lastige opgave. Benieuwd naar SUP boards voor beginners? Druk dan snel op de link.

Verder is het ook verstandig om kleding aan te trekken die nat mag worden. Het wil op het begin natuurlijk wel eens voorkomen dat je van het board afvalt. Trek daarom speciale SUP kleding aan, of een bikini of zwembroek.

Heb je wat meer moeite met het blijven staan op een SUP board? Geen probleem, in onze webshop verkopen we extra brede boards met een hoog draaggewicht van 150 kg die optimaal voor Yoga op het water zijn.

Waarom de combinatie van suppen en Yoga?

SUP Yoga is ontstaan door de groeiende populariteit van suppen. Dit is namelijk al een heel relaxte activiteit om te gaan doen, omdat je rustig in de natuur bent zonder omgevingsgeluid. Om deze reden hebben mensen bedacht om yoga te beoefenen op een SUP board.

Balans, evenwicht en focus zijn zowel bij suppen als yoga erg belangrijk. SUP Yoga zorgt er dan ook voor dat al deze elementen worden versterkt, waardoor je dus nog beter in balans bent en je jezelf beter kunt focussen. Vooral ook omdat je lekker in de natuur bent en je door niets of niemand kan laten afleiden.

Als het aan ons ligt is dit dus een perfecte combinatie. Als je helemaal niks wilt doen en echt tot rust wil komen zijn er zelfs elektrische SUP boards beschikbaar die gebruikt kunnen worden tijdens het beoefenen van Yoga.

SUP Yoga producten bij Watersport4fun

Nu je iets meer weet over deze vorm van water yoga kan het zijn dat je het zelf ook eens wilt proberen. In dat geval dien je op zoek te gaan naar een geschikt SUP board waarmee je een goede stabiliteit hebt. Daarnaast wil je misschien ook graag wat accessoires aanschaffen, waardoor de SUP yoga sessie nog comfortabeler wordt.

  • Denk hierbij aan bijvoorbeeld een dry bag waarin je drinken mee kunt nemen op het water. Voor al jouw benodigdheden kun je een kijkje nemen in onze webshop. Hier vind je namelijk alle SUP producten van boards tot aan peddels, en van drybags tot aan elektrische SUP pompen voor de SUP. Kortom, bij Watersports4fun ben je aan het juiste adres voor al jouw SUP avonturen.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.