Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

SUP boards voor beginners: lees onze aankoopgids!

sup board beginner

Nicole Staartjens |

Een goed SUP board is voor beginners erg belangrijk. Ondanks dat suppen geen lastige sport is om aan te leren kan het toch fijn zijn om het te oefenen op een geschikt board. Daarom is het belangrijk dat je als beginnende supper weet waar je op moet letten als je een SUP board gaat kopen.

Let bijvoorbeeld goed op de lengte en de breedte van een board, aangezien dit de stabiliteit grotendeels bepaalt. Daarnaast zit er een verschil tussen harde en opblaasbare SUP boards, maar daar vertellen we jou op deze pagina graag meer over.

Wat wil je met het SUP board gaan doen?

Een belangrijke vraag bij het vinden van een geschikt SUP board voor beginners is wat je met het SUP board van plan bent. Er zijn namelijk diverse varianten van het suppen, zoals SUP Yoga, SUP vissen, touring, SUP surfen en nog veel meer.

Hierbij is het dus van belang dat je een board kiest die aansluit op de activiteit die je wilt gaan doen. Bij een aantal specifieke activiteiten zijn er namelijk maar een aantal boards die geschikt zijn. Weet daarom van te voren wat je plannen zijn met het SUP board en baseer hier vervolgens je keuze op.

Meest ideale SUP board voor beginners

Ben je op zoek naar een geschikt SUP board voor beginners? Dan ben je bij Watersports4fun aan het juiste adres. Wij vertellen jou namelijk graag wat meer over de meest ideale SUP boards die bij kunnen dragen aan het leerproces van stand up paddling.

Zo raden wij aan om als beginner te kiezen voor een opblaasbaar board, omdat deze over het algemeen zorgt voor meer stabiliteit. Bovendien kun je een opblaasbaar SUP board ook makkelijk meenemen en vervoeren, waardoor je de volledige vrijheid hebt.

Een opblaasbaar board is niet geschikt voor alle activiteiten. Het hangt dus vooral af wat je wilt gaan doen met het SUP board. Denk hier van te voren goed over na voordat je verschillende boards gaat bekijken.

Wil je graag een board kopen voor ontspanning en om lekker te suppen op verschillende wateren? Dan is een opblaasbaar SUP board voor beginners sterk aan te raden. Neem alvast een kijkje in de webshop, we hebben een selectie gemaakt van boards die geschikt zijn voor beginners in onze shop.

Let op de dikte en de lengte van het board!

Een belangrijke factor voor beginnende suppers is stabiliteit. Daarom is het essentieel om goed op de dikte en de lengte van het board te letten bij de aanschaf. Hoe dikker een board namelijk is, hoe meer stabiliteit je ervaart. Dit geldt overigens ook voor de lengte.

Echter zal een langer board er wel voor zorgen dat je meer kracht nodig hebt om vooruit te komen. Hier moet je dus van te voren goed over na denken. Je moet de punten namelijk goed op elkaar afwegen om een zorgvuldige keuze te maken.

Wil je graag wat extra bagage mee op je board of ben je iets zwaarder? Dan is het verstandig om te kiezen voor een dikker SUP board met een hoog draaggewicht van minimaal 150 kg.

Een dikker board heeft namelijk meer draagkracht en kan dus meer gewicht aan. Dit kan ook een optie zijn wanneer je bijvoorbeeld met meerdere personen op één SUP board wilt gaan suppen.

Geschikt SUP board voor beginners kopen

Bij Watersports4fun ben je aan het juiste adres als beginnende supper. Wij helpen jou namelijk graag bij het vinden van een geschikt SUP board die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Daarbij dien je wel rekening te houden met de activiteit waarvoor je het SUP board wilt gaan gebruiken. Of misschien heb je wel vragen over het onderhoud van een paddle board?

  • Het zou zomaar kunnen zijn dat het board dat jij graag wilt hebben niet geschikt is voor een specifieke activiteit. Maak dus geen overhaaste beslissingen bij het aanschaffen van een board. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze klantenservice om antwoord op je vraag te krijgen.

Naast SUP boards vind je in onze webshop ook SUP peddels, SUP kleding en verschillende accessoires om jou SUP avontuur compleet te maken. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je voorzien bent van alle benodigdheden om een leuke tocht te maken. Met de producten van Watersports4fun ben je dus klaar voor een mooi avontuur op het water.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.