Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

SUP fitness tips

sup fitness tips

Nicole Staartjens |

Ben jij op zoek naar een aantal handige SUP board fitness tips? Hoewel suppen op zichzelf al een intensieve sport is, zijn er een aantal oefeningen die je kan uitoefenen tijdens het suppen.

Met behulp van de juiste oefeningen ontwikkel jij meer balans, meer spieren en een gezond lichaam. Daarnaast geniet je van het voordeel dat je deze oefeningen op het SUP board en op uitzonderlijk mooie locaties kan uitvoeren.

De beste SUP board fitness tips

Iedere sport heeft tijd en training nodig voordat we het volledig onder de knie krijgen. Hetzelfde geldt voor suppen. Ondanks dat het er van een afstand makkelijk en relaxed uitziet, is het in realiteit een intensieve sport. Dit komt omdat je continu jouw evenwicht moet houden.

Alle externe factoren, zoals wind, golven en de stroming van het water, zijn van invloed. Met de kunst van een pivot en buoy turn maak je het jezelf makkelijker. Gelukkig zijn er verschillende manieren om comfortabel te worden in deze sport.

Oefen bijvoorbeeld fitness oefeningen uit op het SUP board. Ben jij benieuwd wat voor oefeningen je als beginner of als gevorderden kunt doen op het board? Lees dan snel verder.

Het belang van strekken

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het suppen. Aan het begin van een sessie is het belangrijk om jouw lichaam goed te strekken. Zo ga je comfortabeler jouw SUP sessie in. Begin met een aantal simpele strek oefeningen.

Ga bijvoorbeeld zitten op het SUP board en strek je benen recht voor je uit. Probeer vervolgens jouw handen zo dicht mogelijk tot jouw benen te reiken zonder dat je jouw benen omhoog haalt. Het is belangrijk dat je jouw lichaam bij het strekken niet verder forceert dan comfortabel is.

Hoe vaker je in het vervolg strekoefeningen doet, hoe flexibeler je wordt. Probeer aan het begin 4 of 5 verschillende strekoefeningen uit en neem je tijd om ze te doen. Niet alleen is het een goede opwarming, ook wordt je er erg zen door.

Yoga op het sup board

Ben jij op zoek naar handige tips voor fitness op een SUP board? Probeer dan eens om yoga uit te oefenen op het SUP board. Yoga is een geweldige sport voor jouw lichaam. Een misconceptie over yoga is dat het geen intensieve sport is.

Yoga, zowel op een yogamat als op een SUP board, vereist kracht. Je bent namelijk continu bezig om jouw evenwicht zo goed mogelijk te behouden.

Daarnaast profiteer je ook van het feit dat yoga een geweldige sport is voor jouw mentale gezondheid. Probeer verschillende posities uit, zoals de downward dog, de Child’s pose of de cobra.

Calisthenics

Mocht yoga toch te ‘langzaam’ zijn voor jou, probeer dan calisthenics uit op het SUP board. Blijf bijvoorbeeld voor 1 minuut in een plank of doe 3 sets van 20 push-ups terwijl je op het board ligt.

Het vinden van het perfecte SUP board voor fitness

Om te zorgen dat jij het meeste uit fitness op het SUP board haalt, moet je gebruikmaken van een kwalitatief board. Gelukkig is ons assortiment gevuld met populaire merken van de hoogste kwaliteit.

Kan jij niet wachten om te beginnen met fitness op het SUP board? Wij helpen je graag verder met het vinden van de perfecte match voor jouw wensen. Kijk bijvoorbeeld eens naar MOAI. Dit merk heeft boards met een speciale antislip laag. Ideaal voor wanneer jij fitness wilt uitoefenen op het water!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.