Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

De beste en leukste plekken om te suppen

leukste plekken om te suppen

Nicole Staartjens |

Ben jij op zoek naar de mooiste SUP routes in Nederland? Wij, van Watersports4fun, hebben hier een mooie top 8 samengesteld. In tegenstelling tot andere watersporten, zoals surfen, is suppen een erg beginners vriendelijke watersport.

Het is daarom niet gek dat het de laatste jaren zo populair geworden is. Zoek als beginner vooral de rustige waterplassen op en ga in een later stadium op zoek naar water met wat meer beweging.

De mooiste sup routes in Nederland op een rijtje

Een groot voordeel aan Nederland is dat er overal om ons heen water te vinden is. Iedere dorp of stad is wel voorzien van een kanaal, een rivier, een gracht of een waterplas. Op bijna al deze wateren kan gesupt worden, maar niet overal. Voor meer informatie lees je onze informatiegids over waar je mag suppen in Nederland.

Het is dus niet voor niets dat suppen in Nederland een steeds populairdere sport aan het worden is. Ben jij benieuwd welke natuurgebieden of wateren echt de moeite waard zijn om te bezoeken op jouw SUP board? Neem dan snel onze top 8 aan mooiste SUP routes door.

Suppen in Giethoorn en Weerribben

Wil jij lekker een dag of een weekendje erop uit gaan met jouw SUP board? Ga dan naar Giethoorn. Dit dorp ligt midden in een nationaal park, namelijk het Weerribben Wieden nationaal park.

Het mooie van deze locatie is dat je het beste van twee werelden ervaart tijdens het suppen. Niet alleen leer je het pittoreske dorp kennen vanaf het water, maar ook SUP je binnen enkele minuten door naar de rust van het natuurgebied.

Suppen in Amsterdam

De kans is groot dat je Amsterdam weleens hebt bezocht. Het is immers de hoofdstad van ons kikkerlandje. Deze stad is gevuld met schoonheid. Wat als je deze schoonheid kan ervaren vanuit jouw SUP board? Door de hoeveelheid grachten die er in Amsterdam te vinden zijn, is dit een geweldige locatie om te suppen. Door de stad heen zijn er verschillende SUP routes opgesteld die je kunt nemen.

Het is een aanrader om je van tevoren in te lezen, zodat je niet door alle kleine grachtjes verdwaald raakt. Nadat jij een middag heerlijk actief bezig bent geweest op het SUP board, kan je de dag afsluiten met een lekker kopje koffie op een van de gezellige terrasjes die er in Amsterdam te vinden zijn.

Suppen in Alde Feanen in Friesland

We weten allemaal wel dat Friesland voorzien is van uitzonderlijk mooie natuur. Wat als je deze natuur kunt ervaren vanaf jouw SUP board? Als je op zoek bent naar de mooiste SUP routes in Nederland, dan mag de Alde Feanen in Friesland niet ontbreken.

In dit laagveenmoeras wordt je omringd door rietvelden, trilveen, veenplassen en een moerasbos. Het landschap is erg divers en kalm. Vergeet ook niet tijdens jouw bezoek aan dit natuurgebied de diverse vogels te bewonderen.

Het gebied wordt namelijk gedomineerd door een aantal bijzondere vogelsoorten. Denk bijvoorbeeld aan het baardmannetje.

Verken Bloemendaal aan Zee op jouw supboard

Ben jij niet bang voor een beetje wind en wat golven? Dan is het een echte ervaring om te suppen in Bloemendaal aan Zee. Voordat jij halsoverkop met jouw SUP board naar Bloemendaal aan Zee rijdt, is het wel belangrijk om het weer vooraf te controleren. De windkracht en de golven moeten namelijk niet te sterk zijn.

Suppen met te veel golven is niet alleen een stuk lastiger, maar veel mensen worden er ook misselijk van. Mochten de weersvoorspellingen er goed uit zien, dan is suppen op de Nederlandse zee zeker een mooie ervaring. Aan de zee zijn er ook verschillende surfscholen te vinden die je kunnen begeleiden tijdens de activiteit.

Op het water in Eindhoven

Woon jij in het zuiden van Nederland en ben jij op zoek naar een mooie SUP route in Nederland? Dan is Eindhoven de plek voor jou. Deze stad staat niet alleen bekend als de lichtstad van Nederland, maar ook als de groenste stad. Het is dus zeker vast te stellen dat jij tijdens het suppen veel natuur kunt ontdekken.

Tijdens het suppen ontdek je nieuwe plekken van de stad en ga je op zoek naar rust. Mocht je pas beginnen met het suppen of vind je het simpelweg gezellig om met meerdere mensen op pad te gaan? Dan moet je eens contact opnemen met SupClub Nederland. Deze vereniging organiseert regelmatig SUP evenementen in Eindhoven.

Ontdek de grachten van Amersfoort

Suppen in Nederland kan werkelijk in vrijwel iedere omgeving. Een van de omgevingen die voor buitenstaanders zeker de moeite waard is om te bezoeken met jouw SUP board, is Amersfoort. Deze stad is, net zoals vele steden in Nederland, gevuld met grachten.

Wat maakt Amersfoort precies uniek tegenover de rest? Net als Eindhoven, beschikt Amersfoort ook over een hoop natuur. Zo kom je niet alleen tot rust, maar geniet je ook op afstand mee van de stadse dynamiek.

Met jouw supboard richting Scheveningen

Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging waar iets meer ervaring en inspanning voor is vereist? Dan moet je zeker Scheveningen bezoeken. Suppen op de zee brengt net een extra dimensie aan de sport.

Wanneer er veel golven aanwezig zijn, wordt je uitgedaagd om nog beter jouw balans te houden. Je moet ineens tactisch nadenken en scherp opletten op de golven die jouw kant opkomen. Zorg dat je de buoy en pivot turn onder de knie hebt.

Mocht dit je eerste keer zijn dat jij op zee gaat suppen? Dan raden we aan om de weersverwachtingen van de dag in de gaten te houden. Zo heb je de zekerheid dat de golven en wind niet te extreem zijn.

In Loosdrecht suppen

Ben jij op zoek naar de ultieme rust tijdens het suppen? Dan is Loosdrecht echt de juiste plek voor jou. Dit natuurgebied is gevuld met legakkers, moerasbossen en lange weides. Wat deze plek nog specialer maakt, is dat het een gebied is waar motorboten niet mogen komen.

Tijdens het suppen heb jij dus de garantie dat er geen luide boten langs komen varen. Ondanks dat het leuk is om verkeer op de wateren te zien, wil je soms simpelweg genieten van de stilte. Dat is exact wat je in Loosdrecht kunt doen. In dit gebied worden er ook speciale SUP tochten georganiseerd.

Neem bijvoorbeeld eens deel aan een sunrise SUP tocht. Je moet er vroeg je bed voor uit, maar het is zeker de moeite waard.

Wat heb je nodig om te suppen?

Wil jij goed voorbereid op pad gaan met jouw SUP board? Dan helpen wij je graag verder. We krijgen vaak de vraag te horen ‘wat moet ik meenemen tijdens het suppen?’ Of ‘wat voor materiaal heb ik nodig om te suppen?’ Het antwoord hierop is simpel.

Het belangrijkste is uiteraard jouw SUP board en een peddel. Met behulp van het SUP board en een peddel duw je jezelf vooruit op het water. Veel suppers geven ook de voorkeur aan een waterdichte rugzak waar ze hun telefoon, sleutels en andere belangrijke spullen in kunnen stoppen. Het dragen van een wetsuit is optioneel.

Op zoek naar een eigen sup board? Wij helpen je verder

Wil je graag investeren in een eigen SUP board om deze natuurgebieden zelf te kunnen ervaren en wil niet meer afhankelijk zijn van het sup verhuur van lokale organisaties? Dan is het tijd om jouw eigen SUP board aan te schaffen.

Wij, van Watersports4fun, helpen je graag verder bij het vinden van jouw perfecte SUP board. In ons assortiment hebben we een ruime selectie aan verschillende maten, kleuren en stijlen. Ook hebben we verschillende beginners pakketten online staan waar alle benodigdheden in zijn inbegrepen.

Zo kan je na aanschaf direct aan de slag gaan. Mocht je meer willen weten over de verschillen tussen alle merken? Lees dan ons blogartikel onze favoriete SUP board merken. Uiteraard staat onze helpdesk ook voor jou klaar om al je vragen direct te beantwoorden.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.