Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Soorten SUP boards

soorten sup board

Nicole Staartjens |

Het SUP board wint in rap tempo aan populariteit. Bedrijven springen in de markt en verhuren de SUP boards aan toeristen of voor een leuk familie- of personeelsuitje.

Na een korte instructie kun je met je SUP het water op. Dan is het de kunst om in balans te blijven. Voor wie zelf een board wil aanschaffen is het natuurlijk handig om te weten welke SUP boards er te koop zijn. Zo kun je een goede keuze maken voor hopelijk vele uren plezier op het water.

Voor wie is welk soort SUP board bedoeld?

Voordat je op zoek gaat naar een bepaald soort SUP board is het belangrijk te weten voor wie het is bestemd. Gaat het om een beginner of een gevorderde? Wil je puur recreatief gaan suppen of wil je meer dan dat?

Er worden al wedstrijden georganiseerd. In de toekomst worden dat er wellicht meer. Gaat het om een SUP board voor een kind of is het voor een volwassene? Ook van belang is of je alleen korte tochtjes wilt maken of dat je ook weleens wat langer op het water wilt zijn. Pas als je die punten helder hebt kun je gericht soorten SUP boards gaan vergelijken.

Hardboard of opblaasbaar SUP board?

Je kunt kiezen voor een hardboard SUP board of voor een opblaasbaar exemplaar. Het voordeel van opblaasbaar laat zich raden: gemakkelijk op te bergen als het niet gebruikt wordt en ook eenvoudig mee te nemen, zelfs op de fiets.

Een hardboard SUP is uiteraard steviger en stabieler. Deze gaan ook langer mee. Een opblaasbaar SUP board dat lek raakt kun je wel repareren maar het beste is er dan vaak wel vanaf. Of je voor opblaasbaar of hardboard gaat is natuurlijk ook afhankelijk van je beschikbare budget.

Welke verschillende soorten SUP boards zijn er?

Ben je in de markt voor jouw eerste SUP board of wellicht op zoek naar een nieuw SUP board? Dan is het verstandig om rekening te houden met de verschillende soorten SUP boards.

Elk soort SUP board heeft zo zijn eigen kenmerken en met bijkomende prestaties. Afhankelijk van waar je het board voor wilt gaan gebruiken, kun je kiezen voor een specifiek type SUP board. We nemen de mogelijkheden graag met je door.

Allround SUP board

Als je nog maar net kennis hebt gemaakt met suppen dan is een allround SUP board een prima keuze. Deze paddle boards zijn breed en dus stabiel. Ideaal voor de wat minder ervaren gebruiker. Je valt er minder gemakkelijk vanaf en dat is wel zo prettig als je probeert om de juiste techniek onder de knie te krijgen.

Als je op zoek bent naar een beginners SUP board voor een kind dan kies je bij voorkeur voor een wat korter en breder model. Die zijn door kinderen gemakkelijk te hanteren en liggen stabiel in het water. Uiteraard moet je, als je gaat suppen, goed kunnen zwemmen. De kans is immers altijd aanwezig dat je te water raakt.

Touring SUP board

Als je genoeg hebt van rondjes suppen op een meertje of plas in de buurt dan wordt het tijd voor langere tochten over kanalen en rivieren. Hiervoor gebruik je een type SUP board dat bekend staat als het Touring SUP Board.

Deze boards hebben een iets andere vormgeving. Ze hebben een spitsere punt waardoor ze meer snelheid kunnen maken. Desondanks zijn ze ook geschikt voor beginners. Je vaart immers net zo hard als je zelf wilt.

Het is met dit type board ook makkelijker om recht te blijven liggen. Je hoeft dus niet zo veel bij te sturen. Ook dat is prettig als je een langere tocht gaat maken. Dit type board is vooral bedoeld voor rustige wateren.

Ze zijn stabiel, maar minder geschikt om te suppen op water met veel golfslag. Gebruik voor langs de kustlijn dus liever een ander type SUP board.

Windsurf SUP board

Als je fan bent van windsurfen maar je wilt ook kunnen peddelen zoals op een SUP board dan is er het windsurf SUP board. Deze heeft een zeil maar je kunt hem ook met de paddle voortbewegen.

Afhankelijk van de omstandigheden of je eigen voorkeur kun je dus een keuze maken. Deze boards zijn vooral bedoeld voor ervaren watersporters, zeker als je ermee op pad gaat op wat ruwer water zoals de branding of een wat grotere rivier.

Yoga SUP board

Het yoga SUP board is qua vormgeving afgestemd op het doen van yoga oefeningen op het water. Als je deze oefeningen doet moet het board immers goed stabiel liggen om te voorkomen dat je om de haverklap in het water belandt.

Yoga suppen in groepsverband wordt steeds populairder. Het kan in de buitenlucht maar ook in een wat groter wedstrijdbad binnen.

Mega SUP board (multi-person)

Het Mega SUP board is een extra groot type SUP board waarmee je super stabiel op het water ligt. Ideaal als je met een kind gaat suppen dat nog te jong is om op een eigen board te staan. Kan het kind nog niet zwemmen, zorg dan voor een zwemvest of zwembandjes zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Er zijn ook Mega XL SUP boards, die zijn bedoeld voor volwassenen of kinderen. Deze soorten SUP boards worden gebruikt voor personeelsuitjes of familiedagjes. Als je dan met een grotere groep bent dan kunnen ook mensen die niet zelf willen peddelen mee het water op.

Race SUP Board

Heb je de smaak te pakken en wil je aan wedstrijden gaan meedoen? Dan heb je hiervoor een speciaal type SUP board nodig. Het Race SUP Board. Dit type SUP boards is gemaakt van speciaal lichtgewicht materiaal.

Door de specifieke vormgeving, extra lang met een spitse neus kun je er veel snelheid mee maken. Dat staat garant voor een scherpe eindtijd. Het is met een Race SUP board mogelijk om langer aan één zijde te peddelen. Zo verlies je minder tijd.

Welke type SUP board past bij jou?

Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van handige tips en suggesties over welk type SUP board het beste bij jou past. Bij Watersports4fun.com zijn klanten uiterst tevreden over onze serviceverlening. We luisteren goed naar de wensen van onze klanten en stemmen ons aanbod af op hun behoeften.

Ben je op zoek naar een specifiek type SUP board en wil je deze online bestellen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ons ruime assortiment biedt voldoende keuze en we garanderen een veilige verwerking van je bestelling en persoonlijke gegevens.

Bij Watersports4fun.com kun je kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden, zodat je altijd de betalingsoptie kunt kiezen die het beste bij jou past.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.