Op werkdagen vóór 16:00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €100,-

Profiteer van prachtige aanbiedingen!

Hoe hard moet je een SUP board oppompen?

hoe hard sup board oppompen

Nicole Staartjens |

We krijgen vaak de vraag hoe hard een SUP board moet worden opgepompt. Voordat jij met jouw SUP board het water op kan, moet je het SUP board oppompen. Maar hoe weet je hoe hard deze moet worden opgepompt? Wij helpen je in dit artikel verder met een aantal handige tips.

Hoe hard pomp je een SUP board op?

Voor de meeste SUP boards geldt een maximum van 15 PSI. PSI is een afkorting voor Pound-force per square inch. Dit geeft dus de luchtdruk aan. Om zeker te weten dat je jouw SUP board volgens de juiste luchtdruk oppomp, raden wij onze handige elektrische pomp aan. Deze heeft een maximale kracht van 20 PSI, maar je hebt altijd de mogelijkheid om de PSI aan te passen.

Houd er rekening mee dat tijdens warme zomerdagen de lucht kan uitzetten. We raden daarom aan om tijdens een warme dag een klein beetje lucht uit het SUP board te laten lopen. Tijdens een koude dag doe je juist het tegenovergestelde.

Hoe kies ik het beste SUP board uit?

Om te garanderen dat jouw SUP board zo lang mogelijk goed blijft, is het belangrijk om jouw SUP board op te pompen binnen het aangegeven PSI-gehalte. Een te harde kracht kan op de lange termijn schade aanrichten, wat de levensduur van jouw SUP board verkort.

Wij, van Watersports4fun, helpen je graag verder in het vinden van de beste SUP board accessoires. Naast persoonlijk advies kun je onze SUP board aankoopgids raadplegen. Daarnaast is ons assortiment gevuld met SUP boards van erkende merken. Onze experts informeren je graag verder over onze producten.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.